Share
Hotelurile de lux din Italia, tot mai căutate de investitori. Tranzacțiile tind spre 3 mld. euro

Hotelurile de lux din Italia, tot mai căutate de investitori. Tranzacțiile tind spre 3 mld. euro

Tranzacțiile cu hoteluri de lux tind spre noi recorduri. În Italia, de exemplu, investiţiile în hoteluri s-au triplat. Cea mai recentă tranzacție implică patru resorturi din Roma, Florența și Veneția.

Grupul francez de investiţii imobiliare Covivio a anunţat că a achiziţionat un portofoliu de hoteluri de lux din Europa cu aproximativ 620 de milioane de euro. Printre ecestea se află Palazzo Naiadi din Roma, Palazzo Gaddi din Florența, Grand Hotel Dei Dogi și Bellini din Veneția.

Covivio a precizat că a semnat un acord cu grupul de private equity Varde privind achiziţionarea a opt hoteluri de lux amplasate în Roma, Florenţa, Veneţia, Nisa, Praga şi Budapesta cu suma de 573 de milioane de euro. Grupul francez a adăugat și că a achiziţionat şi un hotel din lanţul Hilton din Dublin, pe care a plătit 45,5 milioane euro, o tranzacţie care îi permite să intre pe piaţa irlandeză. Cele opt hoteluri implicate în tranzacție sunt Palazzo Naiadi din Roma, New York Palace și New York Residence din Budapesta, Carlo IV din Praga, Palazzo Gaddi din Florența, Grand Hotel Dei Dogi și Bellini din veneția.

„Aceste noi operaţiuni marchează continuarea dezvoltării europene a Covivio pe o serie de destinaţii turistice majore precum Italia, Cehia, Ungaria şi Irlanda”, au menționat oficialii grupului francez.

Tranzacţia dintre Covivio şi Varde vine după un şir de megaafaceri în sectorul hotelurilor de lux din Europa, inclusiv preluarea grupului hotelier german Steigenberger de către grupul chinez Huazhu. De asemenea, în 2017, Varde a preluat un portofoliu de nouă hoteluri de la grupul italian Boscolo, printre proprietăţi numărându-se şi hoteluri renumite precum Grand Hotel dei Dogi din Veneţia şi Palazzo Naiadi din Roma.

Potrivit unor oficiali din industria hotelieră, investiţiile în hotelurile din Italia au atins un nivel record în 2019. Grupul de consultanţă imobiliară CBRE estimează că numai în primele nouă luni ale anului trecut investiţiile în hotelurile din Italia s-au triplat până la 2,56 miliarde euro.

Conform Varde, investițiile sale din Italia au începuut în 2006. Până în prezent, firma a investit 1,5 miliarde de dolari în Peninsulă.

Leave a Comment