Share
Ceasurile cronograf care au încântat pasionații în 2019

Ceasurile cronograf care au încântat pasionații în 2019

În fiecare an marile case producătoare de ceasuri de lux își încântă clienții cu noi produse, iar printre cele mai apreciate piese se află cele de tip cronograf. De la Audemars Piguet și până la Hublot sau Omega, ceasurile care permit măsurarea adițională a intervalelor de timp au fost și au rămas adevărate vedete ale industriei.

Pasionații de ceasuri știu cu siguranță ce înseamnă un ceas cronograf și care este diferența dintre o astfel de piesă și una denumită simplu, cronometru. Totuși, pentru cei mai puțin erudiți trebuie să menționăm că un ceas care poartă mândru titulatura „cronograf” indică timpul real și, în paralel, permite măsurarea intervalelor de timp. Cronograful poate fi pornit, oprit și readus la zero printr-o simplă comandă. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai interesante ceasuri cronograf prezentate ăn 2019.

Exclusivista casă Audemars Piguet a uimit în 2019 colecționarii de ceasuri prin lansarea colecției Code 11:59, însă alături de aceasta au apărut și alte piese senzaționale printre care Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph. Grație tehnologiei avansate dezvoltată de maeștri ceasornicari ai casei din Le Brassus, Royal Oak Offshore are carcasa și bezelul din ceramică dură care permite utilizarea unor culori cu totul aparte. Iar asortarea acestora cu cadranul asigură o eleganță desăvârșită influențată și de cunoscuta „mega tapiserie” a modelelor Offshore. Pentru a completa materialele de ultimă oră cu tehnologia și precizia, în interiorul Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph se află Calibrul 3126/3840, dezvoltat „in house” care asigură o rezervă de putere de 50 de ore.

Multe case producătoare de ceasuri de lux și-au asociat imaginea cu mărci de automobile. Unul dintre aceste parteneriate, mai puțin cunoscut, este cel dintre Grand Seiko și Nissan. Printre piesele rezultate din această colaborare se află câteva care au avut drept sursă de inspirație faimosul model GT-R, însă majoritatea au fost comercializate doar în Japonia. Dintre acestea se remarcă Grand Seiko Nissan GT-R 50th Anniversary Limited Edition, ceas care a însoțit lansarea lui Nissan GT-R 50th Anniversary Edition. Realizat într-o ediție specială limitată la doar 200 de exemplare, ceasul aniversează cei 50 de ani ai modelului GT-R, dar și cei 20 de ani ai calibrului Seiko Spring Drive. Carcasa cu diametrul de 46,4 mm este confecționată din titan și îmbină culoarile albastru și alb carcateristice vehiculelor sport Nissan. Ceasul este animat de calibrul Spring Drive 9R96 al Seiko.

Și Hublot Classic Fusion Chronograph Orlinksi Red Ceramic face parte din exclusivista etalare de piese cronograf a anului 2019. Limitat la 200 de bucăți, ceasul se remarcă prin ceramica roșie folosită pentru realizarea carcasei de 45 mm și prin tăieturile drepte și clare specifice modelelor Hublot. Producătorul elvețian de ceasuri a avut nevoie de ani buni pentru a putea dezvolta tehnologia care permite realizarea unor astfel de forme din ceramică, fără a distruge pigmentul de culoare. Încântați de rezultat, inginerii Hublot au protejat tehnologia printr-un brevet. Revenind la estetica ceasului, trebuie spus că aceasta evocă sculptura Born Wild Crocodile din opera artistului francez Richard Orlinski. În interiorul spectaculoasei carcase roșii se află calibrul Hublot HUB1155 care asigură o rezervă de putere de 42 de ore.

2019 a fost un an important pentru Omega, producător de ceasuri care și-a celebrat colaborarea cu astronautul care a purtat primul ceas pe Lună. Acest eveniment a dus la crearea mai multor piese Speedmaster Professional „Moonwatch”, ceasul care a ajuns pe astrul ceresc odată cu astronauții misiunii Apollo 11 din 1969. Dintre acestea se remarcă Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition realizată din aliajul denumit simbolic „Moonshine Gold”. Realizat din aur, argint și paladium acest aliaj asigură o rezistență mult mai mare în timp pentru nuanțele utilizate de designeri, dar și pentru luciu. În interiorul carcasei se află calibrul Master Chronometer 3861, o evoluție a calibrului 861 din piesa originală a anului 1969.

Ceasuri Cronograf

Citește și:

Leave a Comment