Share
RADET anunță oprirea furnizării apei calde și a căldurii în cartierele Fundeni, Aviației și Apusului

RADET anunță oprirea furnizării apei calde și a căldurii în cartierele Fundeni, Aviației și Apusului

Pe fondul nemulțumirilor manifestate de bucureșteni cu privire la lipsa agentului termic pentru mai multe zile în anumite cartiere ale Bucureștiului, RADET vine astăzi cu un anunț neașteptat. Avariile au dus la oprirea apei calde și căldurii pentru 24 de ore în trei cartiere.

Furnizarea agentului termic în zona Fundeni va fi sistată pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, care ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Potrivit RADET, cinci puncte termice şi două instituţii sunt afectate de această avarie.

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24,00 în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil. Magistrala are o vechime de 36 de ani, iar înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Tot joi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă – conductă Dn400, reţeaua fiind veche de 54 de ani.

RADET cere scuze bucureştenilor pentru disconfortul creat şi precizează că în ultimii doi ani a început un amplu program de înlocuire şi modernizare a conductelor de termoficare, însă trebuie să avem în vedere faptul că sistemul de termoficare a fost construit în 20 de ani, ceea ce înseamnă un ritm de 50 km/an.

Cu sau fără scuzele RADET, bucureștenii din cartierele menționate vor avea de trecut încă 24 de ore fără apă caldă și căldură.

Citește și:

Leave a Comment