Share

Volkswagen, discuții finale privind noua uzină din Europa de Est și investiție de 1 mld. euro într-o fabrică de baterii în Germania

Oficialii Volkswagen au anunțat că au început discuții „concrete” pentru amplasarea unei noi uzine de asamblare în Europa. Deși nu au oferit detalii clare, presa vest-europeană susține că negocierile se vor purta cu autoritățile din Bulgaria, Serbia și Turcia.

Anunțul grupului german a venit imediat după ce Consiliul de Supraveghere și Management a dat undă verde proiectului care prevede construirea unei uzine dedicată extinderii capacității de producție începând cu 2022. Necesitatea unei noi facilități de asamblare este generată, în special, de atingerea capacității maxime de producție pentru mașinile mărcii Skoda, parte a grupului Volkswagen. Tocmai de aceea este de așteptat ca uzina să producă SUV-urile compacte Skoda Karoq și Seat Ateca.

În același timp, grupul Volkswagen – care deține mărcile Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, MAN, Porsche, Scania, Seat, Skoda și Volkswagen – a anunțat demararea lucrărilor pentru o uzină în care vor fi produse baterii pentru autovehicule. Estimată la 1 miliard de euro, investiția va fi fi realizată în orașul german Salzgitter.

Pe lângă noile investiții, membri Consiliului de Supraveghere și Management al Volkswagen AG au decis și „simplificarea” grupului, asta însemnând vânzarea sau găsirea unor parteneri pentru unele divizii. Deocamdată, germanii sunt în proces de negocieri pentru MAN Energy Solutions – companie care produce motoare diesel pentru nave și generatoare și Renk – firmă care produce transmisii. Reuters susține chiar că MAN Energy Solutions ar putea fi vândută pentru trei miliarde de euro.

Leave a Comment