Share

Zi nefastă la Turneul Campioanelor: Halep a fost învinsă, Andreescu s-a retras

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina, iar canadianca de origine română Bianca Andreescu a abandonat în meciul cu Karolina Pliskova la Turneului Campioanelor de la Shenzhen.

Halep, numărul cinci mondial a pierdut partida cu Elina Svitolina cu scorul de 7-5, 6-3. Ea s-a înclinat după o oră şi 39 de minute în faţa deţinătoarei titlului, care s-a calificat în semifinale.

Simona Halep, care câştigase primul său meci din grupă, în faţa jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu, a început slab meciul şi a fost condusă cu 3-0 de Svitolina (25 ani, 8 WTA). Campioana de la Wimbledon şi-a găsit apoi reperele şi ritmul, restabilind egalitatea, 3-3. Halep a avut apoi o şansă de a face break, însă nu a fructificat-o şi s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Svitolina, când Simona, neinspirată, a cedat rapid cele patru servicii şi setul,cu 5-7.

În actul secund, românca a lăsat impresia că poate întoarce soarta meciului şi a făcut un break, conducând cu 2-1, însă nu a reuşit să îl confirme. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 4-3, când Halep a avut o nouă cădere şi l-a pierdut la zero. Constănţeanca putea face break la 3-5, dar a ratat două şanse, iar apoi victoria a revenit Elinei Svitolina.

Halep a avut procentaje mai mici la serviciu decât adversara, Svitolina arătând mai multă răbdare în raliuri şi un plus de rezistenţă fizică, graţie cărora a reuşit un joc defensiv excelent.

Cele două jucătoare sunt la egalitate acum în meciurile directe, 5-5, dar Halep a obţinut o victorie în Fed Cup. Românca se impusese în ambele meciuri de anul acesta, în semifinale la Doha, cu 6-3, 3-6, 6-4, şi în finală la Wimbledon, cu 6-1, 6-3. De remarcat faptul că Svitolina a învins-o pe Halep şi la ediţia din 2017 a Turneului Campioanelor, cu 6-3, 6-4, tot în grupă. Simona Halep şi-a asigurat un cec de 570.000 de dolari şi 375 de puncte WTA, dar are nevoie de victorie în ultima sa partidă, cu Karolina Pliskova (Cehia), vineri, pentru a se califica în semifinale.

În aceeași grupă, cea Violet, Bianca Andreescu a abandonat în meciul cu Karolina Pliskova, după ce cehoaica a câştigat primul set cu 6-3. Andreescu (19 ani), numărul patru mondial, a primit îngrijiri la genunchiul stâng, renunţând să mai joace după 51 de minute.

Andreescu nu mai are nicio şansă de calificare în semifinale, chiar dacă ar putea juca vineri, în ultimul meci, contra ucrainencei Elina Svitolina.

Citește și:

Leave a Comment