Share

UPDATE Volkswagen a demarat oficial precomenzile pentru primul său vehicul electric din familia ID.

Lifenews.ro a fost prezent astăzi la conferința de lansare a precomenzilor pentru primul model electric Volkswagen din familia ID., vehicul care va purta numele ID. 3 și va costa, în varianta de bază „sub 30.000 de euro în Germania”. Varianta pentru care se pot face precomenzi începând de astăzi poartă numle ID. 3 1ST, este mai bine dotată, și costă „mai puțin de 40.000 de euro”.

În Volkswagen Forum din Berlin, oficialii companiei germane au anunțat astăzi deschiderea cataloagelor în care clienții pot rezerva câte un model din seria ID. 3. Deocamdată, primul model al familiei, ID. 3 1ST Special Edition, este oferit cu varianta medie a bateriei, cea de 58 kWh, un preț de pornire mai mic de 40.000 de euro și o autonomie de 420 km. Clienții care vor unul dintre aceste modele ID. 3 1ST  nu trebuie decât să plătească un avans de 1.000 de euro și să aștepte livrarea până la jumătatea lui 2020. De asemene, ei pot alege între trei variante de echipare denumite ID.3 1ST, ID.3 1ST Plus și ID.3 1ST Max.

Conform oficialilor germani, după ce vor face precomanda în schimbul a 1.000 de euro, clienții vor putea confirma achiziția imediat după expoziția auto de la Frankfurt din această toamnă, atunci când va fi dezvăluită și forma finală a modelului.

Ediția specială ID.3 1ST concepută doar pentru etapa de precomenzi cuprinde 30.000 de unități cu dotări extinse, de nivel superior și baterii medii cu autonomie de 420 de kilometri (WLTP). Producția ID.3 1ST începe la sfârșitul anului 2019 iar primele vehicule ID.3 1ST vor fi livrate clienților în prima jumătate a anului 2020. Modelul ID.3 va fi prezentat în premieră pe 12 septembrie la Salonul Auto Internațional IAA de la Frankfurt.

„Mobilitatea electrică devine ceva concret pentru clienții noștri odată cu lansarea fazei de precomenzi pentru ID.3 în Europa, Cu ID.3 lansăm un capitol major, de importanță strategică în istoria mărcii, după Beetle și Golf. Cu ID.3 facem modelele electrice accesibile pentru mobilitatea de masă. Inițial, vom electrica Europa cu ID.3, apoi alte regiuni cu modele din familia ID. lansate în viitor”, ”, a declarat Jürgen Stackmann, membru al Consiliului de Conducere al mărcii Volkswagen, la evenimentul de lansare din cadrul DRIVE Volkswagen Group Forum din Berlin.

Modelele din ediția specială ID.3 1ST vor fi disponibile în patru culori și trei versiuni diferite. Fiecare versiune dispune de jante de dimensiuni mari și dotări extinse. Versiunea de bază, ID. 3 1ST conține opțiunea de control vocal, plus sisteme de navigație proprii. ID.3 1ST Plus dispune și de un sistem de iluminare IQ. Light și design exterior și interior în două nuanțe. Versiunea ID.3 1ST Max are plafon de sticlă panoramic și inovații de tipul elementelor de realitate augmentată proiectate pe parbriz.

Comenzile propriu-zise vor putea fi plasate de cei care au rezervat aceste modele în majoritatea țărilor din Europa în care marca este prezentă după Salonul Auto de la Frankfurt care are loc în intervalul 12-22 septembrie. Atunci clienții vor putea plasa o comandă pentru versiunea dorită menționând distribuitorul pe care îl preferă. Până în luna aprilie a anului viitor clienții pot anula rezervarea fără costuri iar banii vor fi returnați. Rezervările sunt deschise în 29 de țări europene.

Oficialii Volkswagen din România estimează că vânzările de mașini electrice ale mărcii vor crește anul acesta pe piața locală până la un total de 400 de unități. Din 2020, o dată cu lansarea modelelor ID. este estimată o triplare a vânzărilor de mașini electrice, acestea ajungând la un volum de circa 1.200 de unități.

„Dezvoltarea constantă a rețelei de încărcare va susține avansul pieței. Dacă în aprilie 2016 în România nu existau decât două stații de încărcare rapidă acum am ajuns la o rețea de peste 50 de astfel de stații în toată țara. Volkswagen va inaugura doar anul acesta în rețeaua sa de dealeri 24 de stații de stații de încărcare rapidă cu puteri de 75 kW”, a declart Bogdan Florea, directorul mărcii Volkswagen.

Citește și:

Leave a Comment