Share

Adidas și Real Madrid, „acord fără precedent în istoria industriei sportului”

Real Madrid, clubul de fotbal cu cele mai mari venituri din lume, şi producătorul german de echipament sportiv Adidas au anunţat prelungirea parteneriatului deja existent, pentru o sumă record estimată la 120 milioane euro pe sezon, conform presei spaniole. În urma semnării contractului madrilenii ar putea încasa, până în 2028, peste 1 miliard de euro.

Legate de „trei decenii”, legendara echipă spaniolă şi compania germană au încheiat un nou acord, valabil până în iunie 2028, au anunțat oficialii Adidas. Compania de echipament sportiv produce din 1998 tricoul alb al „galacticilor”, deţinătorii recordului de trofee cucerite în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor (13), aflaţi în prezent pe locul al treilea în Primera Divison. Real Madrid a evocat, la rândul său, într-un comunicat, „un acord fără precedent în istoria industriei sportului”.

Deşi cele două părţi nu au dezvăluit niciun detaliu financiar exact al noului contract, cotidianul sportiv spaniol Marca afirmă că acest parteneriat urmează să aducă 120 milioane de euro pe an clubului madrilen. Dacă această sumă se va confirma, va fi un record pentru lumea fotbalului. În 2014, Adidas a semnat un contract cu Manchester United, care asigură clubului englez suma minimă de 750 milioane lire sterline (peste un miliard de euro la momentul respectiv) pe o perioadă de zece ani (aproximativ 100 milioane euro pe an), o valoare fără precedent la momentul respectiv.

Conform Deloitte, Real Madrid a revenit recent în fruntea clasamentului cluburilor de fotbal cu cele mai mari venituri din lume: în sezonul 2017-2018, gruparea de pe Santiago Bernabeu a înregistrat o creştere puternică a cifrei de afaceri, care a atins valoarea de 750,9 milioane euro. Real Madrid a făcut, în septembrie 2018, un împrumut pe termen lung, de minimum 525 milioane euro, pentru a finanţa modernizarea stadionului Santiago Bernabeu, lucrările urmând să se finalizeze până în 2022.

Citește și:

Leave a Comment