Share

Victorie a Simonei Halep în semifinala de la Wimbledon. A învins-o pe Elina Svitolina

Jucătoarea de tenis Simona Halep, fost număr 1 mondial, a învins-o în această după-amiază pe ucraineanca Elina Svitolina în semifinalele turneului de la Wimbledon. Românca s-a calificat astfel în finala care va avea loc sâmbătă.

Cu un start de partidă fabulos, în care ambele jucătoare au luptat exemplar, Simona reușind să salveze trei mingi de break în primul game, iar Svitolina alte două în cel de-al doilea game, românca a început să-și impună ritmul și să joace tot mai bine. Astfel, primul set s-a încheiat cu un rezultat puțin așteptat: 6 – 1 în favoarea Simonei Halep după 43 de minute de joc.

Cel de-al doilea set a început cu game-uri câștigate rapid de cele două jucătoare pe propriul serviciu ajungându-se rapid la 3 – 3. În cel de-al șaptelea game, Halep a reușit break-ul și a pus presiune pe adversara sa. Câștigarea următorului game a dus-o pe simona la 5 – 3, iar apoi românca a continuat să joace perfect câștigând și setul doi cu 6 – 3. Astfel, Simona Halep a ajuns pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon unde va juca cu una dintre celelalte două semifinaliste, Serena Williams sau Barbora Strycova.

Este interesant de menționat că, înaintea meciului din semifinale, Simona Halep ocupa poziția a șaptea în clasamentul mondial WTA, în timp ce Elina Svitolina se afla pe opt. Cele două sportive s-au mai întâlnit de șapte ori în ultimii șase ani, ucraineanca având câștig de cauză de patru ori. În acest an, Halep și Svitolina s-au întâlnit în semifinale la Doha, unde românca s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4.

De-a lungul carierei, românca de 27 de ani a cucerit 18 titluri WTA la simplu, în timp ce ucrainianca de 24 de ani s-a oprit până acum la 13. Simona domină autoritar și în privința premiilor în bani acumulate de-a lungul carierei cu 30,2 milioane de euro la doar 14,2 milioane.

La victoria româncei au asistat din tribunele terenului central de la Wimbledon vedete cunoscute precum David Beckham, Richard Branson, John Major sau Claire Foy.

Leave a Comment