Share

Simona Halep, învinsă clar de Serena Williams la Australian Open

La finalul unui meci în care a controlat de la un capăt la altul ostilitățile, Serena Williams a învins-o pe Simona Halep cu scorul de 6 – 3, 6 -3.

Simona Halep a avut un meci greu cu Serena Williams și, după doar o oră și 21 de minute a fost nevoită să accepte o înfrângere dureroasă. Pe lângă faptul că a controlat atât tehnic cât și tactic întreaga partidă, americanca a dovedit o exactitate aproape fără reproș.

Americanca (39 ani, 11 WTA) a dominat fizic jocul, reuşind să îşi impună ritmul şi să fie mai bună chiar şi în schimburile lungi, în care Halep era considerată favorită. Halep nu a reuşit un joc prea bun la serviciu şi a greşit în momentele cheie ale partidei.

Halep a început greoi şi a fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să revină şi a egalat, 2-2. Serena a făcut un break la 3-2 şi acesta s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set, adjudecat cu 6-3.

Simona Halep a arătat că este capabilă să întoarcă jocul în debutul setului secund, în care a condus cu 2-0 şi 3-1, însă nu a reuşit o desprindere decisivă, pierzându-şi serviciul după fiecare break. Al şaptelea ghem a fost decisiv pentru soarta setului şi a meciului, Williams reuşind să îl câştige la şasea sa şansă, încheind setul cu 6-3, după o serie impresionantă de cinci ghemuri.

Simona Halep, condusă cu 10 – 2 de Serena Williams

Serena Williams, care are în palmares 23 de titluri de Mare Şlem, şi-a luat revanşa după eşecul drastic suferit în faţa Simonei în finala de la Wimbledon, în 2019, cu 2-6, 2-6.

Halep şi Williams s-au înfruntat de 12 ori în circuitul profesionist, americanca având 10 – 2 în meciurile directe. În 2019, cele două s-au întâlnit prima oară la Melbourne, în optimi, Serena câştigând atunci cu 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep va primi pentru participare un cec de 525.000 dolari şi 430 de puncte WTA.

Rezultatul clar din acest meci îi garantează Serenei Williams accesul în semifinala Australian Open, acolo unde o va întâlni pe Naomi Osaka.

Citește și:

Leave a Comment