Share

Porsche 911 GT3 a scăpat din lesă: 510 CP care ating 100 km/h în 3,4 secunde

Germanii de la Porsche au prezentat astăzi o nouă interpretare a modelului 911 GT3, o mașină de înaltă performanță dezvoltată împreună cu divizia Motorsport.

Modul în care germanii de la Porsche și-au început prezentarea noului model spune totul: „Porsche scoate lesa noului 911 GT3”, notează oficialii companiei adăugând și că această a șaptea ediție a mașinii sport de înaltă performanță a fost dezvoltată în strânsă colaborare cu Motorsport astfel încât să transfere tehnologia de curse într-un vehicul de stradă.

Citește și:
– McLaren caută soluții pentru a își electrifica produsele fără a le afecta temperamentul sportiv

Pentru a ilustra cât mai exact apropierea dintre noul 911 GT3 și mașinile de curse ale companiei cei de la Porsche spun că atât puntea față cât și aerodinamica sofisticată sunt derivate din cele ale modelului 911 RSR care uimesc asistența în cursele GT. De asemenea, motorul boxer care dezvoltă 510 CP provine din uzina de forță care animă 911 GT3 R prezent în cursele de anduranță.

„Rezultatul este o mașină strălucitoare – eficientă și emoțională, precisă și performantă, perfectă pentru circuit și superbă în utilizarea de zi cu zi pe șosele”, declară oficialii Porsche.

Noul Porsche 911 GT3 este mai rapid chiar decât modelul 911 GT3 RS anterior, datele tehnice arătând o accelerație 0 – 100 km/h în nu mai mult de 3,4 secunde și o viteză maximă de 320 km/h.

Un nou Porsche dezvoltat pentru performanță

Pentru a susține fără probleme până și cele mai înalte pretenții ale cumpărătorilor dornici de performanță, noul Porsche 911 GT3 rămâne la greutatea versiunii anterioare. Și asta chiar dacă are o caroserie și roți mai mari, precum și o mulțime de noi dotări. Pentru exactitate, în varianta cu cutie manuală, mașina cântărește 1.418 kg, în timp ce versiunea cu deja celebra PDK ajunge la 1.435 kg.

Pentru a păstra greutatea în limitele impuse de proiectanți, inginerii Porsche au decis să doteze mașina cu o capotă frontală din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), geamuri din sticlă ultraușoară, discuri de frână optimizate și jantele din aliaj special. ca idee, doar sistemul de evacuare sport reduce greutatea cu cel puțin 10 kg.

Porsche 911 GT 3

Dacă toate cele de mai sus nu v-au convins, poate o va face cadoul pe care Porsche îl oferă în exclusivitate celor care achiziționează acestă supermașină care pare a fi ieșit pe stradă direct de pe grila de start a circuitului de la Le Mans: un ceas cronograf cu carcasă din titan al cărui bezel poate fi personalizat în culoarea vehiculului comandat.

Citește și:

Leave a Comment