Share
Simona Halep, calificată în sferturi de finală la Australian Open 2021

Simona Halep, calificată în sferturi de finală la Australian Open 2021

Jucătoarea de tenis Simona Halep a învins-o pe poloneza Iga Swiatek în optimile de finală ale Australian Open 2021, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Primul set a debutat echilibrat, cu Iga Swiatek încecând să plaseze lovituri rapide și exacte, în timp ce Simona Halep a reușit să controleze tactic partida. Până în game-ul opt, când românca a greșit multe mingii, iar poloneza a câștigat pe serviciul adversarei. Fără istoric, finalul primului set a arătat un sec 6 – 3 în favoarea Igăi Swiatek.

Al doilea set a debutat cum nu se poate mai bine pentru Simona Halep reușind un break în chiar al doilea game. Swiatek a început să greșească mult aparent dominată de presiunea partidei. Cu o exactitate fără reproș românca a reușit să controleze desfășurarea de forțe în timp ce poloneza a contabilizat câștigarea unui singur game astfel încât setul s-a încheita cu 6 – 1 pentru Halep.

Și al treilea set a început bine pentru Simona Halep, acesta reușind un break încă din primul game. Iga Swiatek a reușit să revină câștigând punct după punct și a egalat la 2. Minunea nu a durat mult și românca a reînceput să controleze meciul și a ajuns până la 5 – 3. Chiar dacă poloneza a reușit să mai adauge un game în dreptul său ajungând până la 5 – 4, Simona Halep a câștigat propriul serviciu și a câștigat ultimul set cu 6 – 4.

Grație unui rezultat clar, 3 – 6, 6 – 1, 6 – 4, în fața polonezei Iga Swiatek, românca Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Asutralian Open. Este a cincea dată când Halep reușește să ajungă în acest punct la turneul de la Melbourne.

Simona Halep (29 ani), a doua favorită, s-a impus în faţa campioanei de la Roland Garros după o oră şi 50 de minute. Cu această ocazie Halep şi-a luat revanșa în faţa tinerei poloneze Swiatek, care a învins-o clar anul trecut în optimi la Roland Garros, cu 6-1, 6-2. Halep câştigase prima confruntare, în 2019, tot în optimi la Openul Franţei, cu 6-1, 6-0.

Meci Simona Halep – Serena Williams în „sferturi”

În sferturile de finală, Simona o va întâlni pe Serena Williams. Americanca (39 ani, 11 WTA), care vizează al 24-lea său titlu de Mare Şlem din carieră, a trecut în optimi de belarusa Sarina Sabalenka, numărul 7 mondial, cu 6-4, 2-6, 6-4.

Halep şi Williams s-au înfrunta de 11 ori în circuitul profesionist, americanca având 9-2 în meciurile directe. Ultima partidă a fost finala de la Wimbledon, din 2019, când Halep s-a impus cu 6-2, 6-2. În 2019, cele două s-au întâlnit şi la Melbourne, în optimi, Serena câştigând atunci cu 6-1, 4-6, 6-4.

Una caldă, alta rece la Phillip Island Trophy

Mihaela Buzărnescu (32 ani, 138 WTA) a fost eliminată astăzi în primul tur al competiției de rang secund, WTA 250, Phillip Island Trophy, care are loc tot la Melbourne

Românca a pierdut în trei seturi, 7-6 (7/5), 3-6, 3-6, în faţa elveţiencei Jil Teichmann (23 ani, 58 WTA). Elveţianca s-a impus după două ore şi jumătate de joc, reuşind 2 aşi (1 pentru Buzărnescu) şi făcând 8 duble greşeli (14 comise de româncă).

În același turneu WTA 250, Patricia Ţig s-a calificat în runda a doua după ce a învins-o pe ucraineanca Lesia Ţurenko, în trei seturi, cu 2-6, 6-2, 6-3.

Citește și:

Leave a Comment