Share

Simona Halep, învingătoare în primul meci oficial de la Melbourne

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova în primul meci al turneului Gippsland Trophy, premergător Australian Open. A fost primul meci dintr-un tuneu oficial al româncei în 2021.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat primul său meci oficial din 2021, cu 6-4, 6-4 în faţa rusoaicei Anastasia Potapova, luni, în runda a doua a turneului Gippsland Trophy de la Melbourne, dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Primul meci oficial al jucat de Simona Halep, în afara „amicalului” demonstrativ cu Ashleigh Barty a avut o singură direcție, românca reușind să câștige primele două seturi fără prea mari probleme.

Vineri, pe 29 ianuarie, Simona Halep a învins-o și pe Ashleigh Barty (3-6, 6-1, 10-8) într-un meci demostrativ. Înaintea partidei demosntrative Halep și Barty se întâlniseră în patru meciuri oficiale, jucătoarea din România afșându-se în avantaj în raportul meciurilor directe, scor 3-1. Meciul nu a contat pentru ierarhia WTA.

Două turnee înainte de Australian Open. După Simona Halep, și Irina Begu va juca în turul doi

După perioada lungă de carantină și pentru a pregăti turneul de mare șlem Australian Open, jucătoarele de tenis invitate la Melbourne au fost împărțite în două grupe, fiecare jucând fie în turneul Gippsland Trophy, fie în Yarra Valley Classic.

Tot în Gippsland Trophy, româncele Mihaela Buzărnescu şi Patricia Ţig au fost eliminate în runda inaugurală. Mihaela Buzărnescu (32 ani,137 WTA) a fost întrecută în două seturi simetrice, 6-1, 6-1, de rusoaica Daria Kasatkina (23 ani, 71 WTA), în timp ce Patricia Ţig (26 ani, 56 WTA) a fost învinsă cu 7-6 (7/5), 6-3 de unguroaica Timea Babos (27 ani, 115 WTA).

În schimb, Irina Begu s-a calificat în runda a doua a Gippsland Trophy după ce a învins-o pe chinezoaica Saisai Zheng cu 3-6, 7-5, 6-4. Begu (30 ani, 79 WTA) a obţinut victoria la capătul unui meci-maraton de două ore şi 45 de minute.

Turneul Gippsland Trophy s eva încheia pe 6 februarie, iar Australian Open va începe pe 8 februarie. Finala open-ului australian va avea loc pe 20 februarie.

Premiile turneului de mare șlem de la Melboune sunt, în acest an, de 22,7 milioane de dolari.

Leave a Comment