Share

Richard Mille bate recordul Bvlgari pentru cel mai subțire ceas din lume

La doar câteva luni după ce Bvlgari a revendicat titlul de producător al celui mai subțire ceas din lume, Richard Mille bate recordul cu RM UP-01 Ferrari, un ceas de 1,8 milioane de euro.

Bătălia pentru recorduri în lumea caselor producătoare de ceasuri de lux datează de zeci de ani. Pentru a își etala măiestria și precizia, mărci precum Piaget sau Bvlgari și, acum, Richard Mille se luptă pentru prezenta cele mai subțiri ceasuri mecanice produse vreodată.

În martie 2022 Bvlgari prezenta Octo Finissimo Ultra, o piesă spectaculoasă cu o grosime de doar 1,80 mm considerată până ieri deținătoarea recordului pentru cel mai subțire ceas produs vreodată.

Ei bine, cei de la Richard Mille au decis să nu lase mult timp pentru glorie celor de la Bvlgari și au prezentat RM UP-01 Ferrari, un ceas cu o grosime de doar 1,75 mm care, pe lângă depășirea recordului, marchează colaborarea începută în 2021 între casa de ceasuri și marca sportivă de lux Ferrari.

De altfel, tocmai pentru că atât produsele Ferrari, cât și cele ale Richard Mille țintesc eleganța, sportivitatea, excelența, precizia, fiabilitatea și inovația, cea mai nouă și mai subțire piesă a casei de ceasuri poartă numele RM UP-01 Ferrari și este promovată de ambii piloți principali ai scuderiei din Maranello.

Spre deosebire de ceasurile ultra-subțiri realizate de Bvlgari și Piaget, Richard Mille a asamblat întregul mecanism, el însuși cu o grosime de doar 1,18 mm, în interiorul unei carcase, în loc de folosirea acesteia ca placă de bază.

Calibrul ultraplat RMUP-01 afișează ore, minute, secunde și un selector de funcții, toate distribuite vizibil pe carcasa lată și incredibil de subțire. Pentru a reuși să insereze într-o carcasă atât de plată întregul mecanism, cei de la Richard Mille, cu ajutorul Renaud & Papi, au modificat radical componente importante, inclusiv coroana prin care este „întors” ceasul sau cu care sunt reglate orele, minutele și secundele. Aceasta este amplasată acum alături de cadrane și necesită un instrument special pentru rotire.

Carcasa din titan are dimensiunile 51,00 x 39,00 x 1,75 mm, iar cadranele au protecții din cristal. Îmbinarea perfectă asigură o rezistență la adâncimi ale apei de până la 10 metri, iar rezerva de putere este de 45 de ore.

Desigur, o astfel de operă de artă nu este destinată oricui, selecția celor care vor purta la încheietură cu Richard Mille RM UP-01 Ferrari, fiind făcută prin prețul estimat la 1,8 milioane de euro, dar și prin numărul redus de piese care vor fi comercializate: 150.

Citește și:

Leave a Comment