Share

Producătorul german de biciclete Corratec va deschide o fabrică la Timișoara

Compania Corratec se află în plin proces de echipare a noii facilități de producție din Timișoara, primele produse urmând a fi livrate în februarie 2022.

Producătorul german de biciclete, inclusiv electrice, Corratec a cumpărat de la compania Kathrein Digital Systems GmbH, tot din Germania, o clădire în Timișoara la care a adăugat alte câteva anexe în care va asambla, începând de anul viitor, biciclete cu și fără motor electric „Made in Europe”.

Conform presei germane, Corratec și Kathrein Digital Systems au sediile centrale în același oraș, Raubling, detaliu ce a făcut tranzacția mult mai ușoară. Asta după ce oficialii producătorului de biciclete au căutat luni bune o zonă adecvată în Austria și sudul Germaniei.

Mai mult chiar, conform Bike Europe, noua fabrică din România are ca rol eliminarea unor furnizori care întârziau producția la uzinele din Asia. „Săptămâni și chiar luni am experimentat ce înseamnă să nu ai control 100% asupra propriei producții. Pentru a recâștiga controlul asupra producției de biciclete și e-bike, asamblarea trebuie să aibă loc din nou în Europa”, a declarat, conform Bike Europe, fondatorul și CEO-ul Corratec, Konrad Irlbacher.

Oficialul a explicat și că Timișoara, denumită și „Silicon Valley al României” este poziționată perfect pentru planul de afaceri al Corratec. „Scurtarea rutelor de livrare ne permite să economisim aproximativ 700 de tone de CO2. Panourile solare pe care le vom instala vor furniza electricitatea necesară, ceea ce face posibilă producerea bicicletelor noastre într-un mod ecologic”, a continuat Konrad Irlbacher.

Conform planului de afaceri pentru noua fabrică, la Timișoara producția va începe în februarie 2022 și, într-o primă fază, vor fi angajate circa 300 de persoane. Ulterior, numărul angajaților va urca 600. Producția anuală maximă este estimată acum la 300.000 de unități.

Deschiderea fabricii din România nu va afecta producția și angajații de la principala unitate de producție din Germania. La Raubling vor fi asamblate în continuare bicicletele de ultimă generație și cele pe comandă. În schimb, noua fabrică va reduce prelua treptat comenzile care erau realizate anterior în Asia. (Foto: Corratec)

Leave a Comment