Share

Primăria Sectorului 3 caută din nou administrator pentru complexul acvatic din Pantelimon

Primăria Sectorului 3 anunţă din nou pe SEAP o licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare şi exploatare a Complexului Acvatic – Parc Pantelimon prin concesiune.

Durata contractului este de 420 luni (35 de ani). Acesta va include administrarea managerială a complexului acvatic, administrarea şi exploatarea bazinelor, a spaţiilor de alimentaţie publică, a plajei amenajate cu deck şi nisip, a patinoarului artificial, dar și administrarea organizării spectacolelor.

Redevenţa minimă anuală garantată va fi de 403.939 euro fără TVA.

Ofertantul va face dovada unei cifre medii de afaceri globale pentru ultimii trei ani de cel puţin 24.000.000 lei fără TVA. Totodată, va face dovada că în ultimii trei ani a prestat şi a dus la bun sfârşit servicii constând în administrarea, exploatarea sau mentenanţa unor complexe balneare, acvatice sau de wellness în valoare de minim 15.000.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 noiembrie.

„Prelungirea contractului de delegare a serviciilor este prevăzută a se realiza o singură dată, astfel că durata contractului de concesiune a serviciilor este de 35 de ani cu posibilitatea de prelungire încă un an, doar în măsura în care la data expirării duratei contractuale nu s-a finalizat procedura de atribuire pentru delegarea gestiunii administrării şi exploatării Complexului acvatic.

În luna ianuarie a acestui an, Primăria Sectorului 3 mai anunţase pe SEAP o licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare şi exploatare a Complexului Acvatic – Parc Pantelimon prin concesiune. Faţă de anunţul iniţial, una dintre condiţii a fost modificată. Mai exact, potrivit anunţului anterior, ofertantul trebuia să facă dovada ca în ultimii trei ani a prestat şi a dus la bun sfârşit servicii similare în valoare de minim 35.000.000 lei.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat, în august 2022, Studiul de oportunitate pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon. Conform raportului de specialitate, parcul are o suprafaţă de 66.801 metri pătraţi.

Epopeea investiției realizată de Primăria Sectorului 3 a fost plină de controverse. Încă din 2018, parcul Pantelimon., unul dintre cele mai mari din București a devenit scena unui război nedeclarat între primăria condusă de Robert Negoiță și singura oază de liniște din zonă.

Ulterior, lucrările întârziate, răscolirea întregului parc deși zona destinată aquapark-ului nu reprezenta decât o parte din acesta și, mai ales, apariția unei clădiri-mamut cu rol neclar în mijlocul fostei oaze de liniște au dus la mai multe proteste ale unor politicieni, dar și a locuitorilor din zonă. În plus, odată cu refuzul primăriei Capitalei de a accepta în aria sa de responsabilitate palmierii cumpărați de primăria lui Negoiță din banii cetățenilor a dus la amplasarea acestora tot în aria parcului acvatic.

Citește și:

Leave a Comment