Share

PMB a primit șase oferte de la companii care produc autobuze electrice

Șase companii s-au înscris în SEAP pentru a participa la licitația prin care va fi ales furnizorul a 100 de autobuze electrice pentru București.

Deja vestita licitație pentru 100 de autobuze electrice a Primăriei Municipiului București (PMB), întparsă din drum și contestată de nenumărate ori, pare să se îndrepte din nou către final.

Astfel, în SEAP s-ai înscris șase companii produucătoare de autobuze electrice care își doresc să livreze 100 de vehicule Societății de Transport București (STB) din subordinea PMB.

Cei șase ofertanți sunt BMC Truck & Bus, Solaris Bus & Coach, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, Mercedes-Benz Truck & Bus România, New Kopel Car Import (importatorul BYD) și Otokar Otomotiv.

Contractul vizează achiziționarea a 100 autobuze electrice si a infrastructurii de încărcare necesara acestora. Valoarea acestuia se ridică la 304,67 milioane de lei, fără TVA.

Spre deosebire de licitațiile anterioare care favorizau doar unii competitori, de această dată din caietul de sarcini a fost scoasă prevederea că „autobuzul va fi dotat și cu supercapacitori pentru înmagazinarea energiei de frânare”. Astfel, la actuala licitație s-au înscris mai multe companii.

Autobuzele electrice, din gama 12 m, vor avea tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători, destinate transportului urban de călători în Municipiul București și zona limitrofă.

Furnizorul se obligă să livreze produsele care fac obiectul contractului în termen de 14 luni de la semnarea contractului. Contractul are durata de valabilitate până la data ieșirii din garanție (full warranty) a ultimului autobuz electric livrat.

Citește și:

Leave a Comment