Share

Nicușor Dan: Vom avea tramvai prin Piața Unirii. Linia 32 se va uni cu 21

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că PMB va investi 10 mil. lei, plus TVA, pentru studii privind extinderea cu 15 km a liniilor de tramvai existente.

Conform primarului Nicușor Dan, Primăria Municipiului București (PMB) a început demersurile pentru extinderea rețelei de tramvai din Capitală.

Astăzi a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie, împărțiți în patru loturi.

Primul lot include o coneziune solictată de mult timp de bucureșteni. Mai exact, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii vor fi unite liniile 32 (Rahova) și 21 (Moșilor – Colentina).

„Vom avea tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri”, a explicat Nicușor Dan.

Al doilea lot va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațeganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.

Cel de-al treilea lot vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa.

Lotul patru presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

Primarul a menționat și că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele patru loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de nouă luni pentru fiecare lot. Ofertele sunt așteptate la PMB până pe 23 august. Rămâne de văzut dacă și cât va dura ulterior faza de execuție a lucrărilor despre care Nicușor Dan nu a menționat încă nimic.

Citește și:

Leave a Comment