Share

Peste 15% dintre salariații eligibili din România ai grupului Renault au devenit acționari ai companiei

Grupul Renault a anunțat încheierea celei de a doua campanii a planului de transfer al acțiunilor către salariații săi, Renaulution Shareplan, derulat între 18 septembrie și 2 octombrie 2023.

Renault Group a anunțat astăzi încheierea celei de a doua campanii a planului său Renaulution Shareplan, derulat între 18 septembrie și 2 octombrie 2023 și destinat colaboratorilor grupului. Acest plan cuprindea alocarea a opt acțiuni gratuite către toți salariații eligibili din 30 de țări. În 23 de țări, salariații eligibili aveau totodată posibilitatea de a cumpăra acțiuni în condiții avantajoase.

„Promovarea acționariatului salariat se înscrie pe deplin în transformarea Renault Group într-o companie auto de viitoare generație. Cu Renaulution Shareplan #2 depășim o nouă etapă. În urma acestei operațiuni, salariații Grupului vor deține circa 5,25 % din capitalul companiei. Acest succes de etapă dovedește încrederea colaboratorilor în orientările strategice pe care le-am angajat în ultimii 3 ani. Vom continua pentru atingerea obiectivului de a ajunge ca până în 2030 10 % din capitalul Renault să fie deținut de salariați. Este unul din cele mai ambițioase planuri de acționariat de întreprindere din toate sectoarele de activitate”, a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Acțiunile oferite gratuit de grupul Renault în cadrul operațiunii reprezintă în total aproximativ 861.500 acțiuni, adică 0,29% din capitalul Renault SA.

În plus, peste 37.800 de colaboratori, reprezentând 36% dintre salariații eligibili, au participat la oferta de subscripție propusă în cadrul Renaulution Shareplan 2023. Investiția totală a salariaților se ridică la peste 33.379.000 euro, iar valoarea medie subscrisă per salariat se cifrează la 881 euro. Aceasta reprezintă peste 1.270.100 de acțiuni subscrise, adică 0,43% din capitalul companiei.

În România, peste 15% din salariații eligibili ai Renault Group au subscris la achiziția de acțiuni. Aceasta reprezintă o creștere de 2,4 puncte procentuale față de prima operațiune Renaulution Shareplan, desfășurată în 2022.

În total, operațiunea Renaulution Shareplan 2023 va permite transferul către salariații grupului a circa 2.131.700 acțiuni, adică 0,72% din capitalul companiei franceze, deținute prin intermediul unui fond comun de plasament de companie (FCPE) sau, în unele țări, direct într-un cont nominal.

La data livrării acțiunilor emise în cadrul operațiunii (prevăzute la 22 noiembrie 2023), salariații vor deține astfel circa 5,25% din capitalul Renault SA .

Citește și:

Leave a Comment