Share

Ludovic Orban: Vom impune restricții și între orele 6 – 22. Bătrânii vor putea ieși din case între anumite ore

Primul ministru Ludovic Orban a declarat în urmă cu câteva minute că Ministrul Afacerilor Interne va prezenta în această seară o nouă Ordonanță Militară. Aceasta va include restricții similare pe timpul zilei ca și cele deja impuse pe perioada de noapte.

„Acţionăm în continuare pe câteva linii foarte precise care urmăresc câteva obiective esenţiale. Primul şi cel mai important obiectiv pe care-l avem este să avem grijă de sănătatea, de viaţa, semenilor noştri, să reducem cât de mult este posibil riscul de contaminare al cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban

„Ministrul de Interne va prezenta în cursul serii Ordonanța Militară. Vom impune această restricție și între orele 6 și 22. Cetățenii vor putea ieși din locuință doar pentru a se duce la muncă, pentru a își asigura bunurile necesare pentru viața de zi cu zi, sau pentru analize medicale urgente care necesită deplasarea pentru că nu pot fi rezolvate prin telemedicină. Se va permite însă deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare sau plimbarea animalelor de companie”, a detaliat premierul.

Totodată, Ludovic Orban a explicat și că „s-a rostogolit o informație care nu este adevărată care îi privește pe cei peste 65 de ani. Pentru a îi proteja se va institui o interdicție de a ieși din domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni. Ministrul Afacerilor Interne va prezenta conținutul corect al Ordonanței”.

Citește și:

Leave a Comment