Share
Klaus Iohannis: Recomandările de până acum devin obligații. Armata suplimentează forțele de ordine

Klaus Iohannis: Recomandările de până acum devin obligații. Armata suplimentează forțele de ordine

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi că recomandările de până acum prezente în Ordonanța Militară Nr.2 devin obligatorii

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie”, a declarat Klaus Iohannis după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

„Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a continuat şeful statului.

El menționat și că stabilit cu reprezentanţii Guvernului pregătirea unor măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele care se află în izolare sau carantină.

„Am convenit pentru această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a spus şeful statului.

Iohannis a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani. „Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele României a adăugat că noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi finalizată marţi. Restricţiile intră în vigoare de miercuri.

Citește și:

Leave a Comment