Share

Jim Farley (Ford): Prețul mașinilor va scădea cu circa 5%

Ford Motor se aşteaptă ca preţurile maşinilor să scadă cu peste 5% anul acesta şi anul viitor, în condiţiile creşterii stocurilor la dealeri, iar presiunile competitive vor afecta dominaţia Tesla pe piaţa vehiculelor electrice (EV).

„Au avut piaţa pentru ei (n.n. – Tesla), au avut un start semnificativ. Şi acum se confruntă cu presiuni mult mai extinse”, a afirmat Jim Farley, directorul general Ford.

Oficialul a anunţat că firma sa intenţionează să majoreze cheltuielile cu marketingul pentru maşini echipate cu motoare pe combustie, ca răspuns la scăderea preţurilor.

Producătorul auto depinde de modelele alimentate pe benzină, cum ar fi camioneta F-Series şi SUV-ul Bronco, pentru a finanţa planul de 50 de miliarde de dolari pentru expansiunea vehiculelor electrice.

Ford estimează costuri totale cu şapte miliarde de dolari mai ridicate decât ale competitorilor săi. Până la finalul anului, capacitatea globală a Ford de a produce vehicule electrice ar urma să ajungă la 600.000 de unităţi.

Compania americană se aşteaptă în acest an la un profit operaţional ajustat între 9 şi 11 miliarde de dolari. Valoarea include o pierdere anticipată de trei miliarde de dolari la divizia de vehicule electrice, Model e.

Producătorul auto american are trei divizii: Model e (vehicule electrice), Blue (vehicule cu motoare termice) şi Pro (vehicule comerciale şi servicii).

Citește și:

Leave a Comment