Share

Grupul Renault va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România

Grupul Renault își reafirmă intenția de a păstra marca Dacia și activitatea acesteia în România, însă admite căutarea unui partener pentru „o parte a perimetrului mecanic”.

Cu câteva zile în urmă, mai multe mijloace media, printre care și LifeNews.ro, au scris că grupul Renault este pregătit să înstrăineze o parte din acțiunile deținute la uzina mecanică de la Mioveni și RTR. Totodată, unele site-uri au preluat informația fără a înțelege contextul, scriind că grupul francez este pregătit să vândă chiar uzina Automobile Dacia.

Ca reacție la interpretarea greșită, cei de la Renault au declarat astăzi că grupul francez „va păstra marca Dacia şi activitatea acesteia din România, în studiu fiind luată în discuţie doar o parte a perimetrului mecanic”.

Declarația de astăzi a celor de la Renault confirmă ceea ce LifeNews.ro a scris pe 25 mai în articolul „Uzina mecanică a Automobile Dacia ar putea avea un nou acționariat. La fel și RTR”.

Ca urmare a scindării grupului francez în două entități, una dedicată mașinilor electrice și cea de-a doua motoarelor termice şi hibride, unele activități Renault in România vor intra în sfera celei de a doua divizii, alături de uzine din mai multe țări.

Mai exact, perimetrul avut în vedere cuprinde activitățile de fabricare a motoarelor şi transmisiilor termice şi hibride – exceptând producția de șasiuri – din cadrul uzinelor mecanice din Spania, Portugalia, Turcia, România, Brazilia, Chile și Argentina. Nicăieri nu a fost menționată uzina de automobile Dacia.

Așa cum scria LifeNews.ro și în articolul de pe 25 mai, Renault își dorește să găsească un partener alături de care să susțină entitatea dedicată mașinilor cu sisteme de propulsie termice și hibride și pentru asta, conform unor surse ale jurnaliștilor de la AutomotiveNews Europe citate și de noi, grupul francez este dispus să renunțe la până la 60% dintre acțiunile deținute la această divizie.

Citește articolul din 25 mai:

Leave a Comment