Share

Grupul Bauer Media, prezent și pe piața românească, cheltuiește 40 mil. euro pentru a se extinde

Grupul Bauer Media, fondat și deținut de familia germană Bauer, a semnat un contract în valoare de 40 de milioane de dolari pentru a cumpăra mai multe publicaţii australiene şi neozeelandeze, inclusiv ediţiile locale ale revistelor Marie Claire şi Men’s Health.

Grupul german fondat în 1875 de Johann Andreas Ludolph Bauer a ajuns la o înţelegere cu compania australiană Seven West Media pentru a achiziţiona Pacific Magazines, un grup editorial care publică 14 titluri de presă australiene şi neozeelandeze.

Grupurile Bauer Media şi Pacific Magazines erau mari rivale pe piaţa extrem de concurenţială a revistelor din Australia. Noua tranzacţie, care va trebui să fie supusă aprobării de un organism care reglementează concurenţa, ar putea fi finalizată la sfârşitul anului 2019 sau începutul anului 2020.

Contractul include mai multe aranjamente comerciale, inclusiv pentru producţia emisiunii de televiziune „Better Homes and Gardens”, un acord de sharing a conţinuturilor de lifestyle şi plata de către Bauer Media a sumei de 6,6 milioane de dolari reprezentând publicitate pentru Seven West Media timp de trei ani.

Bauer Media a pătruns pe piaţa din Australia în 2012, după ce a cumpărat ACP Magazines cu o jumătate de miliard de dolari.

În 2017, actriţa hollywoodiană Rebel Wilson a dat în judecată Bauer Media pentru publicarea în revistele deţinute de grupul german a unui set de opt articole în care se afirma că ea nu ar spune adevărul în legătură cu numele real, vârsta şi copilăria sa.

Vedeta din „Pitch Perfect” şi „Bridesmaids” a câştigat în instanţă 4,7 milioane de dolari, reprezentând cele mai mari daune acordate vreodată în Australia, însă un tribunal i-a ordonat ulterior să retrocedeze grupului german suma de 4,1 milioane de dolari.

Bauer Media este un conglomerat cu activități de media și publishing. Considerat de mulți cel mai puternic grup media din Europa, grupul deține la nivel mondial peste 600 de titluri de presă scrisă, 400 de site-uri și 50 de posturi radio și TV. În prezent, grupul Bauer Media este condus de Yvonne Bauer, care deține conform Forbes o avere de 2,6 miliarde de dolari.

Leave a Comment