Share

GM anunță bateriile Ultium care asigură o autonomie de peste 600 km și au costuri reduse

General Motors a anunțat că intenționează să cheltuiască 20 mld. USD în următorii cinci ani pentru programele destinate mașinilor electrice și autonome. Noile baterii Ultium ale companiei costă mai puțin de 100 USD/kWh și permit o autonomie de 640 km.

Sunt deja ani buni de când companiile care produc baterii și încearcă să coboare prețul acestora sub nivelul de 100 de dolari / kWh, însă rezultate întârzie să apară. Atât Tesla cât și alți producători de automobile electrice consideră că reducerea prețului sub acest plafon ar însemna atingerea punctului de la care mașinoile electrice ar avea costuri similare de producție cu cele convenționale.

Ei bine, oficialii General Motors (GM) au anunțat acum că noul tip de baterie, denumit Ultium, dezvoltat chiar de compania americană împreuncă cu LG Chem este capabil să asigure o autonomie de 640 km cu o singură încărcare, în timp ce costul de producție nu ar depăși 100 USD/kWh. De asemenea, GM consideră că bateriile Ultium pot stoca cu 50% mai multă energie decât cele utilizate în prezent la Chevrolet Bolt, de exemplu. Iar în privința prețului acestora, GM nu a atins încă partea de jos a curbei, explică Andy Oury, inginer în cadrul grupului american.

Încrezători în noul tip de baterie, oficialii GM au menționat și că modelul GMC Hummer EV, care va intra în producție în toamna lui 2021, va fi primul vehicul echipat cu Ultium.

Miercuri, General Motors a prezentat jurnaliștilor și analiștilor zece viitoare modele care vor utiliza bateriile Ultium , printre care impozantul Hummer, un SUV Chevrolet de clasă medie, un SUV și un crossover Buick și trei modele Cadillac.

„Echipa noastră a acceptat provocarea de a transforma modul de dezvoltare a produselor și de a poziționa compania noastră pentru un viitor complet electric. Am construit o strategie EV multibrand, multisegment, cu economii majore, care rivalizeză cu activitățile noastre din zona camioanelor, mult mai puțin compleze și mai flexibile”, a declarat CEO-ul GM, Mary Barra.

În acest context, GM consideră că prima sa generație de vehicule complet electrice din portofoliu va fi profitabilă și va putea fi extinsă pentru a răspunde cererii clienților, chiar dacă vânzările vor fi în mod semnificativ peste previziunile sale. Producătorul auto se așteaptă ca vânzările sale de vehicule electricesă ajungă la 1 milion de unități în America de Nord și China până la jumătatea acestui deceniu.

General Motors are în plan producția bateriilor Ultium la noua uzină din Ohio dezvoltată împreună cu LG Chem și al cărei cost se ridică la 2,3 miliarde de dolari. Noua uzină de baterii va avea o capacitate anuală de peste 30 GWh, devenind astfel una dintre cele mai mari din lume.

Leave a Comment