Share

Globalworth a pregătit 264,3 milioane euro pentru achiziţii şi dezvoltare

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Ltd, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că a strâns 264,3 milioane euro printr-o operaţiune de vânzare de acţiuni. Banii vor fi folosiți pentru a putea profita de oportunităţile de achiziţii şi dezvoltare.

Globalworth a precizat că un pachet de 28,6 milioane acţiuni au fost plasate de Jefferies, J.P. Morgan Cazenove şi UBS la un preţ de 9,25 euro per acţiune. Acţiunile emise reprezintă 15% din actualul capital social existent al companiei. Acţiunile Globalworth se tranzacţionau vineri la bursa de la Londra la un preţ de 9,25 euro per acţiune, ceea ce conferă companiei o capitalizare bursieră de 1,84 miliarde euro.

„Suntem încântaţi de succesul acestei majorări de capital suprasubscrisă şi de sprjinul actualilor şi noilor acţionari. Acest capital suplimentar ne va ajuta să ne punem în practică oportunităţile atractive de achiziţii şi dezvoltare pe care le-am identificat deja”, a declarat directorul general adjunct de la Globalworth, Dimitris Raptis.

Conform Reuters, compania de investiţii imobiliare Globalworth, prezentă şi pe piaţa din România, este listată pe piaţa bursieră AIM care activează în Europa Centrală şi de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiţii în Polonia, printr-o participaţie de 72% în Griffin Premium R.E. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia.

Portofoliul Globalworth are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate la aproximativ 440 de companii naţionale şi multinaţionale din 28 de ţări şi 37 de sectoare de activitate.

În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti, iar în Polonia în oraşele: Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Leave a Comment