Share

Gigi Becali, fără cap: FCSB a pierdut la Guimaraes și rămâne cu postura de lanternă roșie în România

Echipa lui George Becali, FCSB, a pierdut cu 0 -1 returul cu Vitoria Guimaraes și a ratat calificarea în grupele Europa League rămânând doar cu meciurile din campionatul intern unde ocupă ultimul loc în clasament. După înscrierea golului, portughezii l-au ironizat pe patronul românilor făcând gesturi care sugerau tâierea capului.

După meciul din tur dintre FCSB și Vitoria Guimaraes, terminat 0 – 0, patronul Becali declara convins că „eu mă spânzur, îmi tai capul dacă ăştia ne marchează gol. Suntem trei clase peste ei, şi la viteză, şi la tehnică, chiar şi fizic. Drept răspuns, portughezii au înscris din lovitură de la 11 metri în meciul retur și l-au ironizat pe finanțatorul bucureștenilor prin gesturi care sugerau tăierea capului.

Manşa secundă a play-off-ului Europa League la fotbal, disputată pe stadionul D. Afonso Henriques din Guimaraes a arătat o echipă FCSB depășită la toate capitolele și incapabilă de a schimba măcar câteva pase înainte de a pierde mingea. În schimb, portughezii au ratat ocazie după ocazie, îndârjiți parcă de tonul superior al lui George Becali.

Vitoria putea câştiga la scor acest meci, în care a avut şi două bare, dar a ratat foarte mult în faţa unei echipe care a evoluat foarte slab, confirmând astfel momentul dificil prin care trece FCSB.

Echipa din Guimaraes a avut şansa golului încă din minutul 2, când Pintilii a pierdut o minge, însă Pepe a tras slab şi Bălgrădean a respins.

Ocaziile s-au succedat în continuare la poarta vicecampioanei României, care nu a reuşit în prima repriză să îşi creeze nicio şansă decentă de gol. Davidson (17) a şutat peste poartă după o acţiune personală, apoi Planic a blocat şutul lui Rochinha (26), iar Pepe a reluat peste. Pepe nu a nimerit ţinta din careu nici două minute mai târziu (28). Planic a fost din nou providenţial, deviind în corner şutul lui Rochinha (35).

Prima repriză s-a încheiat cu o bară a gazdelor, nimerită de Bruno Duarte, cu capul, din centrarea lui Sacko (45), după care Poha a reluat mult peste poartă.

În debutul reprizei secunde, Roman, intrat în locul lui Creţu, care risca eliminarea, l-a faultat din spate pe Davidson, iar Tapsoba a marcat din penalty (51).

Prima oportunitate a roş-albaştrilor a venit în minutul 54, când Panţîru a şutat de la 20 metri, un pic peste poartă.

Vitoria continuat să atace şi să rateze: Planic (57) a blocat şutul lui Rochinha, Davidson a fost imprecis în două situaţii (58, 59), Rochinha (61) a ratat şi el după o gafă uriaşă a lui Planic.

FCSB a încercat să construiască, dar a fost neputincioasă de cele mai multe ori, în timp ce Vitoria a făcut un joc de posesie, cu ieşiri pe contraatac. O acţiune bună a echipei antrenate de Bogdan Vintilă a fost cea a lui Coman, încheiată cu un şut pe lângă (83).

Vitoria a mai avut o bară (90), prin Joao Teixeira, dar FCSB putea da lovitura la ultima fază a jocului, când Cristea a trimis cu capul din marginea careului mic, însă reluarea a fost slabă şi pe direcţia portarului (90+3).

Pentru Vintilă a fost al doilea meci ca antrenor al FCSB şi al doilea eşec, fără gol marcat

Ambițiile fără logică ale patronului FCSB de a schimba antrenori și jucători după bunul plac au fost „încununate” de o înfrângere rușinoasă în fața unei echipe portugheze fără sclipiri.

Leave a Comment