Share

Fostul șef Renault – Nissan – Mitsubishi a primit dreptul la cauțiune

Avocații fostului șef al alianței Renault – Nissan – Mitsubishi, Carlos Ghosn, au declarat că acestuia i sa acordat posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune de către un tribunal din Tokyo. Suma solicitată de instanță este de 1 miliard de yeni (7,85 milioane de euro).

După trei luni de detenție și respingerea mai multor solicitări de a fi eliberat, instanța japoneză care judecă în procesul intentat lui Carlos Ghosn a decis că acesta poate fi eliberat pe o cauțiune de 1 miliard de yeni. Succesul repurtat de omul care a condus companiile Renault, Nissan și Mitsubishi a venit după ce, luna trecută, el a schimbat echipa de avocați care îl reprezintă. De altfel, luni, șeful apărării, Junichiro Hironaka, declarase că este optimist privind acordarea cauțiunii.

În afara sumei menționată de mass-media niponă, nu se cunosc încă detalii despre condițiile cauțiunii.

În vârstă de 64 de ani, Ghosn a fost arestat și menținut în custodie de autorități încă din luna noiembrie a anului trecut. El este acuzat că a subevaluat veniturile sale de la Nissan și de abuz de încredere. Carlos Ghosn, care este unul dintre cei mai respectați oameni din industria auto,el fiind arhitectul Alianței Renault-Nissan și cel care a adus Mitsubishi în acest grup de companii în 2016.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment