Share

Concertul susținut de Michael Jackson la București în 1992, disponibil oficial pe YouTube pentru o perioadă limitată

În ziua în care a avut loc premiera documentarul „Leaving Neverland” pe HBO, fundaţia care administrează averea cântăreţului Michael Jackson a publicat pe platforma YouTube înregistrarea completă a concertului susţinut în 1992 de starul pop la Bucureşti.

Concertul de la Bucureşti apare pe YouTube cu titlul „Live in Bucharest (The Dangerous Tour)” şi are o durată de două ore şi 20 de minute. Este vorba despre exact aceeaşi durată pe care o are şi prima parte a documentarului „Leaving Neverland”, difuzată duminică seara de HBO, peliculă în care este susținută ideea că megastarul american ar fi abuzat sexual mai mulţi copii. Reprezentanţii fundaţiei Michael Jackson au precizat că show-ul va fi disponibil spre vizionare gratuită pe YouTube pentru o perioadă limitată.

Un al doilea concert al starului american, „Live at Wembley Stadium”, va fi și el difuzat pe YouTube. Și acesta va fi difuzat la aceeaşi oră cu a doua parte a documentarului despre megastarul american.

Difuzarea celor două concerte reprezintă cea mai recentă acţiune întreprinsă de Fundaţia Michael Jackson pentru a discredita documentarul după premiera acestuia la Festivalul Sundance în luna ianuarie. De asemenea, fundaţia a dat în judecată postul HBO de la care solicită despăgubiri de 100 de milioane de dolari.

Redifuzarea concertului de la Bucureşti este la rândul său o critică voalată adresată postului HBO. Concertul a fost difuzat pentru prima dată la televiziune în cadrul unei emisiuni speciale a postului HBO în 1992. Fundaţia afirmă că „Leaving Neverland” a încălcat o clauză de non-defăimare inclusă în contractul prin care HBO a achiziţionat drepturile de difuzare a concertului de la Bucureşti.

Documentarul „Leaving Neverland”, regizat şi produs de Dan Reedus, îi are ca protagonişti pe doi bărbaţi, Wade Robson şi Jimmy Safechuck, care afirmă că au fost victimele unor abuzuri sexuale comise în mod repetat de Michael Jackson, după ce s-au împrietenit cu megastarul în timpul unor evenimente legate de cariera sa muzicală.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de semne și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment