Share

Ford aduce modelul Focus în pas cu vremurile

Ford a dezvăluit astăzi modelul Focus adus în pas cu vremurile. Mașina din clasa compactă mizează pe noi echipamente de conectivitate și sisteme de propulsie electrificate.

Ford a prezentat astăzi noile detalii ale modelului Focus, unul dintre cele mai apreciate vehicule ale mărcii americane. Mașina are un design mai expresiv, sisteme de propulsie electrificate și conectivitate avansată.

O nouă iterație a filosofiei Ford în ceea ce privește designul „centrat pe om”, aduce o mai mare încredere și îndrăzneală exteriorului Focus, cu o abordare distinctivă a variantelor Titanium și ST-Line. Fiecare primește elemente de stil unice care le accentuează personalitatea individuală, prin intermediul pachetelor X.

Noul Focus are în dotare o nouă generație a tehnologiei Ford SYNC, a patra, care permite navigarea conectată în cloud și control vocal optimizat. SYNC 4 este susținut de un ecran central orizontal complet nou de 13,2 inch cu o interfață intuitivă concepută pentru a facilita navigarea într-o gamă cuprinzătoare de funcții de condus și confort. Tehnologia permite, de asemenea, actualizările wireless de software prin Ford Power-Up pentru a îmbunătăți funcționalitatea în timp.

Ford a îmbunătățit, de asemenea, spațiul de încărcare al variantei Focus wagon pentru un caracter mai practic, răspunzând cerințelor clienților de a introduce o nouă zonă pentru obiecte umede, mochete și panouri laterale ușor de curățat și un separator vertical pentru organizarea simplă și eficientă a spațiului de încărcare.

Odată cu variata Focus „obișnuită”, Ford a prezentat și noul Focus ST, dezvoltat de Ford Performance. Având un nou design exterior sportiv și modele noi de jante din aliaj, o opțiune de vopsea specială Mean Green, noi scaune performante dezvoltate intern, Focus ST continuă să fie oferit cu o motorizare pe benzină de înaltă performanță EcoBoost, în varianta de caroserie în cinci uși.

„Ford Focus este o poveste de succes de peste 20 de ani, iar atracția sa a fost întotdeauna bazată pe oferirea unui design atractiv și a unei dinamici de conducere de primă clasă. Cu noua generație SYNC 4 care adaugă navigare conectată și cel mai mare ecran din segment, noii clienți de Focus se vor bucura de o experiență digitală îmbunătățită, care se potrivește perfect în viața lor”, consideră Roelant de Waard, director general, vehicule de pasageri, Ford Europa.

Un design împrospătat

Ford Focus are acum un exterior proaspăt și încrezător, inspirat de filosofia companiei în ceea ce privește designul „centrat pe om”. Noile linii ale capotei îi confera o prezență vizuală mai puternică, iar sigla Ford este mutată de la marginea capotei către centrul grilei centrale superioare.

Noile faruri LED sunt standard pentru toate noile variantele de Focus și includ acum funcționalitatea integrată a farurilor de ceață, care permite un design mai elegant al zonei frontale inferioare și oferă o semnătură luminoasă distinctivă. Modelele cu cinci uși și wagon au blocurile optice spate cu tentă întunecată pentru un aspect premium, în timp ce stopurile cu tehnologie LED disponibile pe echipările superioare au un nou design cu o secțiune centrală mai întunecată și un tipar nou de iluminare în formă de buclă.

Fiecare variantă a modelului Focus beneficiază de detalii de design proprii.

Ford Focus, electrificat

O gamă diversă de motorizări include opțiuni electrificate care sporesc eficiența, rafinamentul și renumita experiență a plăcerii de a conduce care a fost o parte cheie a atracției modelului Focus de mai bine de 20 de ani.

Posesorii de Focus vor putea beneficia de eficiența sporită a consumului de carburant și de performanța noilor motoare EcoBoost Hybrid odată cu introducerea unei opțiuni de transmisie automată cu șapte trepte Powershift, cu consum de carburant în standard WLTP de la 5,2 l/100 km și emisii de CO2de la 117 g/km.

În plus față de o experiență de conducere mai puțin solicitantă, cu două pedale, cutia de viteze Powershift cu dublu ambreiaj oferă o accelerație perfectă și schimbări ușoare și rapide ale treptelor, cu retrogradare de trei trepte pentru depășiri receptive. În modul de condus Sport, cutia de viteze automată rămâne în trepte de viteză inferioare pentru răspunsuri mai sportive, iar transmisia oferă, de asemenea, selecția manuală a treptelor, cu padele sportive de schimbare a vitezelor standard pe variantele ST‑Line.

Cutia de viteze automată ofera, de asemenea, economisirea de carburant menținând propulsorul hibrid la rotații optime pentru eficiență și permițând sistemul automat Start-Stop să funcționeze sub 12 km/h.

Cu puteri de 125 CP și 155 CP, noua motorizare EcoBoost Hybrid de 1.0 litri cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți este disponibilă pe noul Focus și cu o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, cu un consum de carburant în standard WLTP de la 5,1 l/100 km și emisii de CO2 de la 115 g/km. Motorul hibrid înlocuiește alternatorul standard cu un alternator/generator integrat antrenat de curea (BISG), permițând recuperarea și stocarea energiei pierdute în mod normal în timpul frânării într-un pachet dedicat de baterii litiu-ion. BISG este, de asemenea, capabil să acționeze ca un motor, oferind asistență la cuplu, fie pentru a crește cuplul total disponibil din propulsor pentru o accelerație mai rapidă în viteză, fie pentru a reduce sarcina necesară motorului pentru o eficiență îmbunătățită a consumului de carburant.

Noul Focus oferă, de asemenea, motorul pe benzină EcoBoost de 1.0 litri al Ford cu puteri de 100 CP și 125 CP și o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, și consum de carburant începând de la 5,1 l/100 km și 116 g/km CO2 WLTP. Funcțiile ce includ distribuție variabilă a supapelor (Ti-VCT) și injecția directă de carburant la înaltă presiune, contribuie la eficiența generală și la performanța receptivă.

Pentru șoferii care parcurg drumuri mai lungi, motorul diesel Ford EcoBlue de 1,5 litri este disponibil cu puteri de 95 CP și 120 CP, cu consum de carburant de la 4,0 l/100 km și 106 g/km CO2 WLTP. Ambele versiuni pot fi echipate cu o transmisie manuală cu șase rapoarte, turbocompresor cu inerție redusă și injecție de carburant de înaltă presiune pentru a reduce emisiile și a crește eficiența combustiei. De asemenea, transmisia automată în 8 trepte este disponibilă pe varianta de 120CP.

Noul Focus oferă, de asemenea, tehnologia modurilor de condus selectabile, care permite șoferilor să aleagă între modurile Normal, Sport și Eco, care pot ajusta răspunsurile pedalei de accelerație, a direcției electronice asistate (EPAS) și a cutiei de viteze automate pentru a se potrivi modului de conducere.

Tehnologie avansată

Focus reprezintă vehiculul Ford cu cel mai mare volum de vânzări de până acum care beneficiază de noul sistem de comunicare și divertisment SYNC 4, 5și care utilizează un algoritm sofisticat de învățare automată de învățare a comportamentul șoferilor pentru a oferi în timp sugestii și rezultate de căutare mai precise.

SYNC 4 este susținut de un nou ecran tactil central de 13,2 inch, cu o interfață intuitivă, ceea ce înseamnă că șoferii sunt mereu la distanță de o atingere sau două de orice aplicație, informație sau control de care au nevoie. Noul ecran tactil încorporează, de asemenea, comenzi pentru funcții precum încălzirea și ventilația care au fost activate anterior folosind butoane fizice, rezultând o consolă centrală mai puțin aglomerată. Sistemul oferă, de asemenea, compatibilitate wireless cu Apple CarPlay și Android Auto™, permițând integrarea perfectă între funcțiile smartphone-ului și SYNC 4.

Recunoașterea vocală avansată permite ocupanților să utilizeze vorbirea naturală în 15 limbi europene, combinând datele de la bord cu căutările pe Internet – activat de FordPass Connect – pentru răspunsuri rapide și precise la comenzi pentru orice, de la divertisment, apeluri telefonice și mesaje text, la climatizare și informații despre vreme.

Sistemul SYNC 4 permite, de asemenea, actualizări wireless de software prin Ford Power-Up care vor îmbunătăți noul Focus în timp și pot instala o mare parte din noul software fie în fundal fie la ore prestabilite, majoritatea actualizărilor implicând foarte puțină acțiune din partea clienților sau deloc. Aceste actualizări pot contribui la îmbunătățirea experienței de exploatare și pot reduce nevoia de deplasare pentru reparații, precum și îmbunătățirea caracteristicilor, calității, experiențelor, capacității și comodității.

Prin utilizarea aplicației FordPass, o gamă de servicii conectate poate fi accesată folosind un smartphone, permițându-le clienților să rămână conectați cu mașina acestora de oriunde prin intermediul datelor mobile și să utilizeze caracteristici precum Starea vehiculului (pentru verificarea nivelului de carburant, a duratei de viață a uleiului și multe altele) sau Pornire de la distanță. Sistemul Ford SecuriAlert 8poate oferi un confort suplimentar prin utilizarea senzorilor vehiculului pentru a monitoriza orice încercare de a intra în vehicul – chiar dacă este utilizată o cheie – și de a trimite alerte către telefonul utilizatorului.

Noile vehicule Focus cu SYNC 4 beneficiază de acces gratuit pe periodă determinată la abonamentele Connected Navigation și Ford Secure, care permit funcționalități precum traficul în timp real, informațiile despre vreme și parcare, pentru o experiență îmbunătățită a clienților.

Tehnologiile avansate de iluminare includ faruri full LED standard care încorporează Controlul automat al fazei lungi, și lumină de manevră care activează un model mai larg al fasciculului pentru o vizibilitate mai bună atunci când vehiculul detectează o manevră cu viteză redusă. În plus, echipările superioare pot fi dotate cu un far LED Dynamic Pixel care încorporează funcții avansate

Ford Focus ST, sportivul gamei

Ford a dezvăluit astăzi, de asemenea în premieră, noul Focus ST care oferă motorizări puternice EcoBoost dezvoltate de Ford Performance.

Focus ST are un design exterior îndrăzneț care subliniază și mai mult caracterul său performant. Detaliile includ grile frontale superioare și inferioare de tip fagure, fante laterale mari, praguri laterale și spoilere optimizate aerodinamic pe zona frontală inferioară și pe zona posterioară a plafonului.

Modelul este propulsat de un motor alimentat cu benzină, EcoBoost, de 2,3 litri, care livrează o putere de 280 CP și un cuplu de 420 Nm. O cutie de viteze manuală cu șase trepte este standard, iar tehnologia de schimbare a treptelor sincronizată cu turația este disponibilă atunci când este comandată împreună cu pachetul opțional X pentru schimbări de viteză mai uniforme și mai consistente. De asemenea, este disponibilă o cutie automată cu șapte rapoarte si control prin padele.

Alte tehnologii de conducere de înaltă performanță includ un diferențial electronic cu alunecare limitată care îmbunătățește performanța la virare și tracțiunea la accelerare, precum și amortizoare controlate continuu care monitorizează direcția, frânarea, suspensia cu scopul de a oferi un confort optim de deplasare și control în viraje. Modelele ST echipate cu pachetul X actualizat au faruri LED Dynamic Pixel, jante din aliaj de 19 inch și un mod suplimentar Track în cadrul Modurilor de Acționare selectabile, pentru feedback EPAS optimizat, o reglare mai agresivă a clapetei de accelerație și o marjă de manevră mai mare din sistemul ESC.

Citește și:

Leave a Comment