Share

Fiscul spaniol a pus ochii pe Neymar, jucătorul PSG

Presa spaniolă a dat publicității astăzi o informație conform căreia fotbalistul echipei Paris Saint Germain (PSG), Neymar da Silva Santos Júnior, este anchetat de fiscul spaniol.

Conform El Mundo, fotbalistul brazilian Neymar este anchetat de fiscul spaniol în legătură cu bonusul pentru prelungirea contractului cu FC Barcelona şi cu răsunătorul său transfer la PSG în 2017. Contactați de AFP, reprezentanții fiscului spaniol au refuzat să facă orice comentariu pe această temă, însă jurnaliștii spanioli susțin că instituția încearcă să afle dacă Neymar da Silva Santos Júnior a plătit în Spania impozitele pentru bonusurile de prelungire cu FC Barcelona şi veniturile legate de transferul său la PSG.

Rezident fiscal în Spania în 2017, anul plecării sale la PSG pentru o indemnizaţie de transfer record de 222 milioane de euro, Neymar era obligat să-şi declare veniturile, atât cele obţinute în Spania, cât şi pe cele obţinute în Franţa. Virarea de către FC Barcelona a unui bonus pentru prelungirea contractului este deja în centrul unei bătălii judiciare între brazilian şi clubul catalan. O audiere este prevăzută pe 21 martie în faţa tribunalului pentru litigii de muncă din Barcelona.

Potrivit El Mundo, fiscul a cerut tribunalului toate informaţiile despre aceste tranzacţii. Tribunalul nu a făcut niciun comentariu.Barca şi Neymar au negociat prime atunci când atacantul a semnat un nou contract cu gruparea catalană în vara lui 2016. După plecarea lui „Ney” la PSG în august 2017, clubul catalan a refuzat să-i vireze jucătorului prima de 26 de milioane de euro promisă în 2016. Mai mult, clubul a depus plângere împotriva jucătorului pentru nerespectarea contractului, cerându-i să restituie prima deja virată, dar şi despăgubiri de 8,5 milioane de euro. La rândul său, Neymar a depus plângere la FIFA împotriva fostului său club, cerând plata acestei prime.

Conform transfermarkt.com, Neymar da Silva Santos Júnior, jucător în vârstă de 27 de ani, are o valoare de piață de 180 de milioane de euro, cea mai mare de până acum.

Pe lângă Neymar, și ate personalităţi ale fotbalului au avut probleme cu fiscul spaniol în ultimii ani. În ianuarie, Cristiano Ronaldo a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Potrivit unei surse judiciare, despăgubirile au însemnat 18,8 milioane de euro pentru fostul atacant al lui Real Madrid, acum la Juventus. Un fotbalist al Barcelonei, Lionel Messi, a fost condamnat în 2016 la plata unei amenzi de două milioane de euro şi la o pedeapsă de 21 de luni de închisoare, comutată într-o amendă suplimentară de 252.000 euro.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment