Share

Clădirea Leroy Merlin din zona Mogoșoaia, transformată în centru de spitalizare pentru persoane non-critice

O clădire amplasată pe centura Capitalei în zona Mogoșoaia, aparținând retailerului Leroy Merlin, va fi transformată în centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus.

Companiile Auchan şi Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane non-critice, în zona Bucureşti-Ilfov.

O clădire aparţinând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei în zona Mogoşoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti. Suprafaţa alocată, de 7.500 de metri pătraţi este echipată cu toate utilităţile de bază şi va fi amenajată, graţie eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităţilor medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

„Aşa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Această iniţiativă se desfăşoară cu sprijinul şi colaborarea Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), şi dorim, în măsura în care va fi nevoie şi vom avea succes cu prima unitate, să o extindem şi în alte oraşe. Stimaţi oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare şi solidaritate: vă aşteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Ştiu că mulţi aţi apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm şi vă mulţumesc în avans!”, a declarat Ionuţ Ardeleanu, director general Auchan Retail România.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney şi Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunţat, de asemenea, că intenţionează să doteze spaţiul cu paturi.

„Suntem o companie umană, responsabilă şi ne asumăm acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutăm zilnic fiecare locuitor din România să-şi protejeze casa şi în contextul actual, cu atât mai mult, ne gândim la siguranţa acestora şi punem la dispoziţie clădirea pentru a fi transformată în unitate de primire şi vindecare bolnavi. Cu această ocazie, invităm companiile din România să susţină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări şi servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcţii, de instalaţii, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluţii dezinfectante, de servicii, bănci şi instituţii financiare, ONG-uri etc., toate sunt invitate să participe cu produse şi servicii la amenajarea rapidă a acestei unitaţi pre-spitaliceşti”, a declarat și Frederic Lamy, director general Leroy Merlin.

Companiile care doresc să se implice sunt rugate să sune la numărul de telefon 0374.454641, de luni până vineri între orele 9:00 -18:00, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro.

Leave a Comment