Share

Apreciatul realizator de emisiuni TV Larry King a decedat

Larry King, cunoscutul realizator american de televiziune a decedat la vârsta de 87 de ani. Deși nu este cunoscută cauza exactă, decesul pare să fi survenit în urma infectării cu Covid-19.

Conform CNN, care citează o sursă apropiată familiei, Larry King, care a realizat mii de interviuri cu lideri politici şi artişti pentru CNN şi alte posturi cunoscute de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani.

King fusese spitalizat în Los Angeles, diagnosticat cu Covid-19, însă nu este încă cert că acesta a fost motivul decesului. Mai ales că jurnalistul s-a confruntat în ultimii ani cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv un infarct aproape fatal în 2019, şi suferea de diabet. Compania de producție Ora Media, fondată de Larry King, a anunțat că decesul a fost înregistrat la Cedars Sinai Medical Center.

Emisiunea „Larry King Live”, difuzată de CNN în perioada 1985-2010, în cadrul căreia King a intervievat lideri mondiali, artişti şi alte celebrităţi, a fost urmărită de milioane de telespectatori. Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu mânecile suflecate şi purtând ochelari de vedere, King a transformat emisiunea pe care o realiza într-una dintre cele mai urmărite de pe CNN, combinând interviurile, discuţiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate şi telefoane de la telespectatori.

Cu toate acestea criticii l-au acuzat de multe ori că nu se documentează riguros înaintea interviurilor şi că pune invitaţilor întrebări lejere, care oferă prilejul unor răspunsuri facile prin care îşi promovează propria imagine. Ca răspuns, Larry King a explicat că nu se concentrează prea mult pe documentare întrucât doreşte să afle informațiile odată cu privitorii. În plus, el a menționat că niciodată nu a dorit să fie perceput ca un jurnalist.

„Datoria mea, aşa cum o văd eu, este de a fi un intermediar. Pun cele mai bune întrebări de care sunt în stare. Ascult răspunsurile. Încerc să urmăresc subiectul. Şi sper că publicul este cel care va trage concluziile. Nu sunt aici ca să trag o concluzie. Nu sunt gazda unui talk-show improvizat… Aşa că ceea ce încerc să fac este să prezint pe cineva în cea mai bună lumină posibilă”, a declarat King pentru Hartford Courant în 2007.

Larry King, omagiat de Vladimir Puti

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat astăzi memoria şi „marele profesionalism” al lui Larry King.

„Preşedintele a apreciat mereu marele său profesionalism şi autoritatea sa jurnalistică indiscutabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului rus, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri Ria Novosti.

Declarația de la Kremlin vine în contextul în care Larry King a realizat în anul 2000 un interviu devenit celebru cu Vladimir Putin. „Confruntarea” avea loc la câteva luni după venirea lui Putin la putere şi la puţin timp după dezastrul submarinului Kursk.

La momentul respectiv, preşedintele rus a fost foarte criticat pentru modul în care a gestionat drama care a dus la moartea celor 188 de membri ai echipajului.

Larry King l-a întrebat în acest context pe Vladimir Putin: „Spuneţi-mi vă rog, ce s-a întâmplat cu submarinul?”.

Cu un surâs sfidător, liderul rus i-a replicat lapidar: „S-a scufundat”.

Pe 5 ianuarie ieșise de la terapie intensivă

Larry King, care fusese internat în noaptea dintre ani la terapie intensivă după ce contactase noul coronavirus, a fost trecut într-o rezervă normală a unui spital din Los Angeles pe 5 ianuarie, medicii susținând că se simte mai bine.

De altfel, el a putut să participe la o un apel video cu cei trei fii ai săi, Larry Jr., Cannon şi Chance.

Anul trecut, realizatorul de televiziune Larry King a divorțat de cea de-a şaptea soţie a sa, Shawn King, cu care a fost căsătorit timp de 22 de ani. Cuplul se căsătorise într-o rezervă de spital în 1997, cu doar trei zile înainte ca Larry King să suporte o intervenţie chirurgicală pentru deblocarea unei artere obturate.

Leave a Comment