Share

Circa 200.000 de pasageri, așteptați zilnic pe aeroporturile din Qatar

Autorităţile din Qatar se pregătesc să primească până la 200.000 de pasageri zilnic în aeroporturi pe durata Cupei Mondiale de fotbal.

Pentru a limita acest număr mare de pasageri, oficialii din Qatar au anunțat că nu vor permite accesul pe teritoriul emiratului decât călătorilor care vor deţine bilete pentru meciuri.

Aeroportul internaţional Hamad şi fostul aeroport internaţional din Doha îşi vor dubla capacitatea pentru a atinge peste 200.000 de călători pe zi, a precizat Akbar al-Baker, preşedintele-director general al companiei Qatar Airways, în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru a îmbunătăţi legăturile aeriene cu cele 31 de ţări calificate, cele cu naţiunile care nu participă la turneu vor fi întrerupte sau reduse, a adăugat responsabilul, care este şi preşedintele Autorităţii de turism din Qatar.

Conform AFP, bogatul emirat se aşteaptă să găzduiască între 1,2 şi 1,4 milioane suporteri între 21 noiembrie şi 18 decembrie, datele de desfăşurare a turneului.

Totodată, doar călătorii cu bilete pentru meciuri vor fi autorizaţi să intre în ţară pe durata celor patru săptămâni ale turneului final, a declarat, joi, un membru al Comitetului de organizare.

Suporterii nu vor putea obţine un permis de acces la meciuri, o cartelă denumită Haya, decât pe baza biletelor la meciuri, a transmis Said Al-Kouwari. “Doar persoanele care vor intra în ţară la turneu vor fi deţinătoarele cartelei electronice Haya”.

Qatarienii şi persoanele cu statut de rezident vor fi, de asemenea, autorizate să intre pe teritoriul ţării, dar autorităţile nu au anunţat deocamdată cum vor fi trataţi călătorii care vin cu afaceri.

Companiile aeriene Saudia, Kuwait Airways, FlyDubai şi Oman Air vor organiza peste 160 de zboruri dus-întors începând cu 20 noiembrie.

Citește și:

Leave a Comment