Share

Ce surprize pregătesc importatorii auto clienților din România în prima jumătate a lui 2020

Anul 2020 a început de doar câteva zile și mulți își fac deja planuri pentru achiziționarea unui automobil. Pentru a vă da o mână de ajutor, LifeNews.ro a aflat când vor avea loc cele mai importante lansări de noi modele din prima jumătate a acestui an.

Vânzările de autoturisme noi din România sunt pe val, semn că mulți își doresc fie să achiziționeze primul lor vehicul, fie să îl schimbe pe cel deținut. Mai mult, date fiind presiunile tot mai mari ale autorităților în privința poluării – vezi taxa Oxigen intrată în vigoare la București – este limpede că mulți clienți vor decide să facă o achiziție mai mult sau mai puțin costisitoare în 2020. Din nefericire, nici în acest an autoritățile nu au reușit să atingă performanța de a anunța din timp susținerea sau nu a achiziției de mașini noi prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Deși am primit încă de la finalul anului trecut zeci de întrebări legate, în special, de continuarea programului Rabla Plus dedicat vehiculelor electrice nu am reușit să obținem un răspuns satisfăcător de la oficiali ai Guvernului. Zvonurile – și vă rugăm să le tratați ca atare – arată că programele de stimulare a achiziției de mașini noi vor continua și în acest an, însă nimeni nu știe încă ce valoare vor avea voucherele pentru Rabla Clasic și Rabla Plus.

Lăsând însă deoparte zvonurile și dorințele legitime ale comercianților și cumpărătorilor de mașini, iată o listă cu cele mai importante modele care vor ajunge pe piața de la noi în perioada ianuarie – iunie 2020.

Primul trimestru al anului începe în forță încă din această lună. Astfel, conform importatorilor și reprezentanțelor auto de la noi, în ianuarie vor fi lansate pe piața din România două modele BMW – superbul M8 Gran Coupe și varianta plug-in hybrid a SUV-ului X3, versiunea electrică a lui Opel Corsa, micul Mazda2, facelift -ul Honda Civic și vârful de lance al Renault în privința deplasării fără emisii poluante, noul ZOE.

Surprize auto - Ford Puma

În februarie sunt așteptate chiar mai multe noi modele printre care se numără varianta plug-in hybrid (PHEV) a deja cunoscutului Skoda Superb, SUV-ul Opel Grandland X Hybrid 4 și o nouă generație a crossoverului Renault Captur. Tot în a doua lună a anului Hyundai va propune două noutăți importante – micul i10 și mult-așteptatul Hyundai Kona electric. Dar, cum vorbim despre piața din România, cea mai importantă lansare a lunii februarie este, fără doar și poate, cea a SUV-ului Ford Puma, model despre care ați putut afla deja o mulțime de detalii de pe site-ul nostru și al cărui comportament rutier vă invităm să îl aflați, tot de la noi, la finalul lui ianuarie după ce vom participa la testul internațional.

Martie, o lună care se dovedește an de an fastă pentru achizițiile de mașini și în care, de obicei, sunt anunțate detaliile programelor Rabla și Rabla Plus, este cea în care în showroom-urile de la noi vor ajunge modele precum BMW Seria 2 Gran Coupe, BMW X1 plug-in hybrid, Hyundai Ioniq și Fiat 500 Hybrid. Mitsubishi face o surpriză majoră celor care nu mai credeau că marca niponă va reintra în zona vehiculelor cu dimensiuni reduse prin lansarea modelului Space Star, iar marca britanică Mini include în oferta sa comercială varianta electrică (SE) a modelului Cooper. În opinia noastră, așa cum am scris deja într-un articol publicat la finalul anului trecut, gemenii Skoda Citigo-e iV și Volkswagen e-Up! sunt însă cele mai importante lansări ale lunii martie. Asta pentru că acestea ar putea fi vehiculele electrice cu cel mai mic preț de pe piața de la noi. Pentru Citigo-e iV importatorul Skoda în România tocmai a anunțat un preț de bază de 19.990 de euro care, în eventualitatea reluării programului Rabla Plus în forma de până acum, ar putea duce suma plătită la achiziție de către clienți până la circa 10.000 de euro.

Deși nu ne-au putut oferi detalii exacte despre perioada lansărilor de noi modele, reprezentanții Kia în România ne-au confirmat că în primul trimestru din 2020 vor aduce pe piață patru vehicule – Xceed PHEV, Ceed SW PHEV, Rio facelift și Stonic facelift.

În cel de-al doilea trimestru al lui 2020 Mercedes-Benz ne-a confirmat lansarea noului GLA în România. În aprilie vor ajunge pe piață și atât de apreciatul model ceh Skoda Octavia, varianta PHEV a crossoverului Renault Captur, Honda CR-V Hybrid și SUV-ul Ford Kuga. În mai, BMW face un tur de forță în zona sportivă prezentând modelele X6 M, X6 M Competition, X5 M și X5 M Competition, iar Kia aduce în showroom-uri SUV-ul Sorento atât în versiunea cu motor termic cât și cea PHEV.

Luna iunie începe cu lansarea variantei hibride (HEV) a lui Renault Clio V, prezentarea acestuia fiind urmată de cea a modelului Opel Insignia. Deși nu avem încă o confirmare oficială a importatorlui este de așteptat ca tot în această perioadă să ajungă la dealeri și mult-lăudatul model electric Volkswagen ID.3.

Citește și:

Surprize Auto BMW 2 Gran Coupe

Leave a Comment