Share

Canicula se prelungește în sudul țării

Prognoza ANM arată că actualul val de căldură se va intensifica în Bucureşti, iar vremea va fi caniculară. La nivel național, 27 de persoane au ajuns la spital din cauza temperaturilor ridicate.

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) arată că valul de căldură va continua în România, în timp ce la București canicula va persista. Disconfortul termic va fi accentuat şi indice temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Tto la București, vineri, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar minima va fi de 20 – 22 de grade. În seara zilei de miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi va creşte probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelii, averse şi descărcări electrice.

În următoarele zile, valorile termice vor fi mai scăzute, astfel că se vor înregistra maxime de 32 – 34 de grade Celsius şi minime în jur de 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în după-amiaza zilei de joi când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Pe fondul actualului val de căldură, la nivel național au fost transportate la spital 27 de persoane şi alte 1.423 au fost asistate în cele 3.482 de puncte de prim ajutor şi hidratare operaţionalizate la nivel naţional.

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunțat că „pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 137 incendii de vegetaţie, ce au afectat o suprafaţă de 790 de hectare.”.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat 13 misiuni de transport privind distribuţia de apă menajeră către zonele afectate, respectiv şase misiuni de transport apă menajeră, şase misiuni de transport apă potabilă şi o misiune de transport apă pentru animale, iar autorităţile publice locale au efectuat 63 de misiuni, dintre care 15 transporturi apă potabilă, 33 transporturi de apă menajeră, 15 transporturi de apă pentru animale.

Leave a Comment