Share

Bosch România: Noua divizie Global Business va prelua 1.400 de angajați ai Bosch Service Solutions

Reprezentanții din România ai grupului german Bosch au anunțat că activitățile din Timișoara se vor separa în două entități juridice diferite – Bosch Service Solutions SRL, prezentă pe piața locală din 2007 și Bosch Global Business Services SRL, înființată la 1 ianuarie 2024.

În urma deciziei de înființare a Bosch Global Business Services SR aproximativ 1.400 de angajați vor fi transferați de la Bosch Service Solutions SRL. Conform celor de la Bosch, această hotărâre se bazează pe obiectivul de creștere și consolidare a portofoliului de servicii. Schimbarea organizațională nu va avea niciun impact asupra condițiilor de muncă ale angajaților transferați.

Cu o prezență globală ce cuprinde peste 12.000 de angajați, Bosch Global Business Services furnizează servicii end-to-end, deservind peste 300 de entități juridice Bosch. În Timișoara, divizia oferă o gamă diversificată de servicii administrative, îmbunătățind eficiența operațiunilor interne ale Bosch. Departamentul de controlling din Timișoara gestionează o serie de servicii, de la extragerea datelor financiare, estimarea și planificarea bugetelor și raportarea către managementul de top Bosch. De asemenea, divizia livrează servicii în domeniul financiar – contabil pentru Grupul Bosch.

În departamentul de resurse umane, echipa oferă sprijin esențial pentru procesele de HR din cadrul entităților Grupului Bosch din regiunea EMEA. În plus, în cadrul echipei de logistică, lucrează specialiști ce oferă suport tehnic și logistic pentru sistemele de gestionare a informațiilor. Mai mult, departamentul de achiziții gestionează planificarea cererilor, selecția furnizorilor, negocierile de preț și managementul contractelor, contribuind la optimizarea operațiunilor lanțului de aprovizionare Bosch. De asemenea, entitatea gestionează și ordinele de călătorie și procesele pentru cererile de rambursare.

„Până acum a fost o călătorie interesantă. Continuăm să investim puternic în extinderea portofoliului nostru de servicii pentru a acoperi toate domeniile shared services și pentru a gestiona complexitatea sarcinilor pentru echipele stabilite. În același timp, ne străduim să înțelegem cât mai bine nevoile clienților noștri și să le transpunem în măsuri pentru a deveni un furnizor de servicii de cinci stele. Comunitatea puternică de la Bosch Global Business Services din Timișoara, formată din oameni extraordinari care lucrează în toate procesele end-to-end, este cel mai mare atu al nostru pentru a crește valoarea și a impulsiona transformarea digitală, preluând din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru astfel de subiecte”, a declarat Martin Gladigow, director general al Global Business Services în Timișoara.

Bosch Global Business Services se află printre cele mai mari centre de Shared Services din Europa de Est.

În același timp, cu peste 10.000 de angajați în întreaga lume, Bosch Service Solutions este un furnizor internațional de top de servicii bazate pe tehnologie. Centrul din Timișoara este un jucător cheie în livrarea serviciilor IT și software pentru grupul german și clienții săi externi, care operează în diverse sectoare de afaceri, cum ar fi automotive, telecomunicații și producție. Punctul forte al companiei constă într-un nivel înalt de abilități tehnologice și în diversitatea sa lingvistică, oferind servicii în 15 limbi străine. Orientarea către client a condus la parteneriate de afaceri de lungă durată.

„Misiunea noastră este acewa de a oferi clienților noștri o experiență care depășește cu mult așteptările lor. În ultimii 17 ani am crescut alături de clienții noștri, ridicându-ne constant nivelul de expertiză, calitatea serviciilor pe care le furnizăm și extinzându-ne serviciile dincolo de domeniul inițial. Feedback-ul pozitiv constant pe care îl primim de la clienții noștri îmi spune că echipa noastră face o treabă grozavă”, a declarat Raluca Românu, director general al Service Solutions Timișoara.

Citește și:

Leave a Comment