Share

Bitdefender, 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică al UPB

Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB.

Producătorul global de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB).

Conform Bitdefender, laboratorul este dotat cu 21 de computere de ultimă generaţie, proiector interactiv şi mobilier modern, aparaturi de care vor beneficia circa 600 de studenţi participanţi la cursurile în care specialiştii în securitatea cibernetică le vor preda cunoştinţe teoretice şi practice legate de acest domeniu.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar noul laborator duce colaborarea îndelungată la un nou nivel. E o nouă confirmare că parteneriatele pe termen lung între universităţi şi companii funcţionează în beneficiul studenţilor şi îi ajută să devină tot mai competitivi. Alături de Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, Bucureştiul este unul dintre oraşele de mare importanţă pentru Bitdefender şi contribuie decisiv la produsele şi tehnologiile româneşti folosite peste tot în lume”, a declarat Florin Talpeş, CEO şi cofondator al Bitdefender.

Studenţii vor studia în laborator cursuri de metode numerice, prelucrarea imaginilor şi a sunetului, interacţiunea om-calculator, programare orientată pe obiecte, analiza algoritmilor, organizarea calculatoarelor şi limbaje de asamblare, managementul proiectelor software, analiza conţinutului imaginilor, geometrie computaţională şi software project management.

În această lună, Bitdefender a inaugurat şi o sală de clasă modernizată la Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil din Iaşi, unde vor studia peste 30 de elevi.

În ultimul deceniu, Bitdefender şi UPB au fost parteneri în programul de internship-uri Stagii pe Bune, iar angajaţii companiei au predat cursuri studenţilor de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. La nivel naţional, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii de licenţă şi de masterat în securitate cibernetică la Universitatea din Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Materiile sunt susţinute de către angajaţii Bitdefender, zeci de doctoranzi şi masteranzi fiind implicaţi în pregătirea studenţilor. Peste o mie de studenţi au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender în ultimii ani, unii având azi roluri de importanţă strategică în companie.

La finalul anului 2018, compania şi-a mutat sediul central în complexul de birouri Orhideea Towers, situat lângă campusul studenţesc din zona Regie, în imediata vecinătate a Universităţii Politehnica din Bucureşti, unde lucrează mai mult de jumătate dintre cei peste 1.700 de angajaţi ai Bitdefender.

Aproximativ 50% dintre angajaţii companiei sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare (R&D) în cele cinci centre din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Leave a Comment