Share

Bentley schimbă strategia: va produce doar vehicule electrificate

Britanicii de la Bentley Motors au anunțat o schimbare radicală a gamei de produse. Din 2026 compania va oferi exclusiv vehicule plug-in hibride sau electrice, ia din 2030 doar mașini 100% electrice.

Bentley Motors și-a prezentat planurile de a deveni o companie globală lider în mobilitatea de lux sustenabilă, detaliind strategia Beyond100. Cu promisiunea de a oferi un lux cu adevărat sustenabil, Bentley va reinventa fiecare aspect al operațiunilor sale, pentru a deveni o organizație neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, la începutul celui de-al doilea secol al existenței sale. Obiectivul este susținut de un program de transformare care atinge toate procesele și produsele Bentley. Acesta include schimbarea gamei de modele pentru a oferi exclusiv vehicule plug-in hibride sau complet electrice până în 2026 și numai vehicule complet electrice până în 2030.

Anunțul evidențiază planurile Bentley de a oferi mobilitate extraordinară pentru următorii 100 de ani, evoluând de la cel mai mare producător de motoare pe benzină cu 12 cilindri din lume la înlocuirea completă a motoarelor cu ardere internă în decurs de un deceniu.

Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, a declarat că „din 1919, Bentley a definit grand touring-ul de lux. A fi în fruntea progresului face parte din ADN-ul nostru – Bentley Boys au fost pionieri și lideri. Acum, pe măsură ce privim dincolo de primii 100 de ani, vom continua să conducem, reinventând compania și devenind etalonul producătorilor de mașini de lux din lume. Această nouă viziune include și trece dincolo de produsele noastre, oferind o schimbare de paradigmă în întreaga noastră companie, cu credibilitate, autenticitate și integritate. În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de automobile de lux veche de 100 de ani într-un model nou, sustenabil, complet etic pentru lux”.

Bentley, o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor CO2

Obiectivul Bentley de a deveni o marcă de mașini de lux neutră din punct de vedere CO2 până în 2030 va fi susținut de un program de sustenabilitate structurat la nivelul întregii companii. Aceasta include dezvoltarea de modele electrificate în întreaga gamă și îmbunătățiri suplimentare din punct de vedere al impactului operațional asupra mediului, cel al lanțului de aprovizionare de nivel 1 și colaborarea cu rețeaua de dealeri.

Abordarea Bentley de redefinire a modelul de afaceri va fi construită în jurul migrării sale accelerate către electrificare. După ce s-a angajat deja că fiecare linie de model va fi oferită cu opțiunea unei variante hibride până în 2023, primul model electric pur al lui Bentley urmând să fie lansat în 2025, Bentley anunță astăzi trecerea către mobilitatea cu emisii zero.

După introducerea primului model Bentley complet electric în 2025 – punctul de pornire al tranziției Bentley către automobilul complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon – Bentley va oferi exclusiv modele hibride și electrice plug-in în gama sa din 2026. Din 2030, aceasta va include numai automobile complet electrice.

Anul trecut, unitatea de producție Bentley din Crewe a devenit prima fabrică de automobile de lux din Marea Britanie care a fost certificată drept neutră din punct de vedere CO2 de către Carbon Trust. Certificarea este urmarea firească a două decenii de implementare a soluțiilor inovatoare, inclusiv un sistem de reciclare a apei în atelierul de vopsire, plantarea locală a copacilor, instalarea unei parcări exterioare cu 10.000 de panouri solare, ducând numărul total de panouri solare instalate la 30.000 și trecerea la energie obținută exclusiv din surse regenerabile.

Situația economică provocatoare cauzată de pandemie a împins Bentley către cel mai important program de transformare din ultimul secol. Acesta a condus la stabilitate financiară prin îmbunătățiri rapide ale productivității în întreaga companie și printr-o restructurare fundamentală. Programul de disponibilizare voluntară anunțat anterior cu scopul de a reduce forța de muncă cu 1.000 de posturi, a fost modificat, reducerea fiind de 800 posturi permanente și de aproximativ 200 de posturi de contractori.

Digitalizare pentru secolul următor

Redefinirea digitalizării în întreaga organizație se extinde la mulți dintre clienții valoroși ai mărcii. Bentley construiește o rețea de servicii conectate personalizate în funcție de client, bazată pe vizualizare, co-creare și pe călătorie digitală. Toate acestea vor oferi o experiență specială pentru clienți, una cu adevărat completă.

Pe lângă accelerarea tranziției către electrificare, Beyond100 deschide o nouă eră pentru divizia personalizată a Bentley, Mulliner, care are acum o structură cu trei portofolii care cuprinde Mulliner Classic, Mulliner Collections și Mulliner Coachbuilt. Modelul Bacalar, recent dezvăluit, semnifică începutul acestei noi ere ca primul membru al familiei Mulliner Coachbuilt și încorporează elemente ale materialelor sustenabile prezentate în EXP 100 GT.

Leave a Comment