Share

Alstom: Sistemele feroviare din Polonia, Italia, afectate de un „bug informatic”

Alstom a anunțat astăzi că un „bug informatic” la sistemul de semnalizare feroviară furnizat de companie a afectat circulaţia trenurilor în Polonia, Italia şi ţări din Asia.

Conform unui purtător de cuvânt al companiei, citat de AFP, este vorba despre o problemă de formatare a orei care afectează un sistem furnizat iniţial de Bombardier Transports – companie achiziţionată de Alstom în 2021 -, şi „nu a existat un atac cibernetic”, contrar a ceea ce au crezut autorităţile poloneze.

În Polonia, pana a provocat importante întârzieri şi anulări de trenuri, dintre care unele urmau să transporte refugiaţi ucraineni. Au fost afectate 19 din cele 33 centre de control electronic al traficului reţelei feroviare din ţară.

În total, au fost afectate peste 800 km de linii ferate şi 40 de trenuri, a indicat compania publică PKP, care le-a „recomandat” călătorilor să-şi anuleze deplasările de joi.

„Securitatea pasagerilor nu este pusă în pericol. Echipele Alstom au pus în aplicare în mod proactiv un plan de corecţie pentru a reduce la minimum orice perturbare potenţială cauzată de această problemă de semnalizare a ex-Bombardier Transport. Echipele lucrează împreună cu clienţii noştri”, a indicat Alstom pentru AFP.

„Ştim unde este problema şi ştim să o reparăm”, a afirmat o altă purtătoare de cuvânt a grupului, precizând că Alstom face turul clienţilor care au instalat acest sistem.

Căile ferate italiene au anunţat că „circulaţia s-a reluat progresiv după ora 09.00 (08.00 GMT) pe linia Roma-Florenţa” după probleme survenite la sistemul de management al traficului.

„Serviciul comercial a fost reluat pentru numeroşi clienţi care fuseseră iniţial afectaţi de problemă”, a comunicat Alstom, precizând că „primele linii afectate în Thailanda şi India au fost repuse rapid în serviciu”.

Compania Alstom are contracte și cu operatori de transport din România.

Citește și:

Leave a Comment