Share

A doua medalie de aur pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta

Românul David Popovici a reușit să învingă și în proba de 100 de metri liber a Campionatelor Mondiale de Natație de la Budapesta. Anterior, el cucerise medalia de aur și la 200 m liber.

Înotătorul român David Popovici, care are doar 17 ani, a cucerit în această seară medalia de aur la Campionatul Mondial de Natație desfășurat la Budapesta.

Deși a avut un start mai slab, imediat după intrarea în apă nefiind pe primele trei locuri, la mijlocul cursei Popovici a reușit să întoarcă al doilea.

Pe ultima lungime de bazin, românul a înotat entuziasmant reușid să îi depășească pe canadianul Joshua Liendo Edwards și pe francezul Maxime Grousset în ultimii metrii.

La final, Popovici a încheiat proba de 100 m liber cu timpul de 47 sec 58/100, următorul clasat Maxime Grousset înregistrând timpul de 47 sec 64/100, iar pe locul trei ajungând Joshua Liendo Edwards cu 47 sec 71/100.

David Popovici reuşise cel mai bun timp atât în serii (47 sec 60/100), cât şi în semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat că în semifinale a fost mai rapid decât în finală.

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Robert Glinţă (25 ani), colegul său de la CS Dinamo, clasat pe ocupat locul 8 la 100 m spate, va evolua la 50 m spate, probă în care seriile şi semifinalele sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

Citește și:

Leave a Comment