Share

Așa arată primul SUV Genesis, marca premium a Hyundai

Coreenii de la Hyundai Motor Co au prezentat aseară primul SUV care va fi comercializat sub marca Genesis. Modelul are ca țintă impunerea grupului din Coreea de Sud în zona premium a pieței.

Anunțată în 2015, marca premium Genesis este o inițiativă a lui Euisun Chung, considerat moștenitor al grupului Hyundai Motor, și are ca scop creșterea capitalului de imagine al grupului coreean. Doar că, având în portofoliu doar sedanuri, brandul nu a reușit să se impună în zona premium, mai ales pe piața din Statele Unite, acolo de unde Hyundai are mari așteptări.

Ei bine, odată cu lansarea SUV-ului GV80, care va ajunge pe piața americană în primăvara lui 2020, lucrurile ar putea să se schimbe radical. Cel puțin asta este opinia analiștilor care se așteaptă, de asemenea, ca noul vehicul să aibă un impact sesizabil și pe piețele din Europa și Asia.

„Cumpărătorii modelelor Genesis sunt printre cei mai bătrâni de pe piața americană. Cu o vârstă medie de 62 de ani, ei sunt depășiți din acest punct de vedere doar de posesorii de modele Cadillac și Lincoln. Noul GV80 are rolul de a atyrage cumpărători mult mai tineri în jurul acestui brand”, explică Ed Kim, vicepreședinte al companiei de consultanță AutoPacific.

Producătorul coreean consideră că noul SUV Genesisi QV80 – care se adaugă modelelor sedan G70, G80 și G90 – este o adevărată „oază mobilă”, un vehicul care implică o deplasare cât mai lipsită de stres. Pe lâmngă sisteme disponibile deja și pe alte vehicule, GV80 include, de exemplu, Road-Noise Active Noise Control (RANC), care reduce electronic zgomotul din habitaclșu în timpul rulării, iar o altă noutate este includerea a șapte camere de aer în scaunul șoferului grație cărora acesta poate conduce extrem de relaxat.

În privința sistemului de propulsie, Genesis GV80 utilizează un motor diesel de 3.0 litri cu șase cilindri care dezvoltă 278 CP.

Genesis GV80
Genesis GV80

Leave a Comment