Share
Xiaomi și Great Wall ar putea produce vehicule electrice împreună

Xiaomi și Great Wall ar putea produce vehicule electrice împreună

Concurența dintre giganții IT trece dincolo de limitele aparatelor electronice. După Apple și Huawei, Xiaomi pare a ținti intrarea în industria auto.

Mașina Apple, faimosul proiect Titan, este disecată de ani buni de presa din întreaga lume. Cum nu iese fum fără foc, puțini se mai îndoiesc că marea companie IT americană are planuri în zona industriei auto. Că este vorba despre o întreagă mașină sau doar despre tehnologii aferente mașinilor electrice și autonome, rămâne de văzut.

Mult mai recent, cu doar câteva zile în urmă, au apărut și primele zvonuri legate de o pozibilă mașină Huawei. Agenția Reuters nota la finalul lunii februarie că Huawei Technologies Co Ltd este în negocieri cu firma chineză de stat Changan Automobile şi alte companii auto pentru a utiliza fabricile lor în vederea producerii de vehicule electrice. Venită „pe surse” această informație nu a fost încă validată de compania IT chineză.

Și, dacă nu părea suficient, tot Reuters anunță acum că și Xiaomi Corp intenționează să producă vehicule electrice folosind uzinele greu încercatei companii din industria auto Great Wall. Citând „trei persoane cu cunoștințe directe despre acest subiect”, agenția de presă scrie că un anunț oficial în acest sens este așteptat la începutul săptămânii viitoare. Doar că, la fel ca în cazurile Apple și Huawei, oficialii Xiaomi nu au dorit să comenteze zvonul.

Nici nu ar avea motive să confirme sau să dezmintă informația dacă avem în vedere că imediat după apariția informației în presă acțiunile companiei au crescut cu până la 6,71%. Și acțiunile Great Wall s-au majorat cu 7% – 8%. Trebuie menționat că în ultima perioadă mai multe companii din industria auto sau IT au fost acuzate că lansează informații mai mult sau mai puțin adevărate doar pentru a își majora valoarea acțiunilor.

Avantaje pentru Xiaomi și Great Wall

În acest context, pentru că mulți se întreabă cât este adevăr și cât minciună din aceste informații, sursele Reuters susțin că planul Xiaomi are legătură cu încercarea companiei chineze de a își diversifica oferta și fluxurile de venituri.

Totodată, aceleași persoane citate de Reuters spun că fondatorul și directorul executiv al Xiaomi, Lei Jun, consideră că experiența companiei în fabricarea de echipamente inteligente va ajuta la accelerarea proiectării și producției mașinilor electrice.

Mai mult chiar, este indicată și o dată de lansare pe piață a unui prim vehicul: anul 2023.

Chiar dacă diversificarea portofoliului de produse a Xiaomi poate părea o idee bună, implicarea în concurența din industria auto nu este deloc ușoară. Aparent, tocmai de aceea, Xiaomi a apelat la Great Wall, companie care a lansat în acest an o marcă – denumită Ora – dedicată mașinilor inteligente.

Citește și:

Leave a Comment