Share

Nicușor Dan: În bugetul PMB nu figurează bani pentru pasajul Doamna Ghica. Modificări și la Prelungirea Ghencea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că PMB nu a prevăzut în buget bani pentru pasajul de la Doamna Ghica pentru că primăria Sectorului 2 ar putea prelua investiția.

Edilul Nicușor Dan a declarat într-o conferința de presă susținută la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti că a avut „o discuţie cu primarul Sectorului 2, care şi-a arătat, de principiu, disponibilitatea de a prelua pasajul de la Doamna Ghica. De aceea în proiectul de buget, aşa cum este el acum, nu figurează bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai puţin datoriile pe care deja le avem şi pe care vrem să le plătim”.

În ce priveşte lucrările la Prelungirea Ghencea, Nicuşor Dan a arătat că bugetul primăriei de sector nu permite o astfel de investiţie şi că PMB îşi propune să finalizeze în acest an segmentul dintre str. Braşov şi str. Râul Doamnei, fără infrastructura de tramvai.

„Legat de Prelungirea Ghencea, am avut o discuţie cu primarul Sectorului 6, care mi-a spus că şi-ar dori, dar nu îi permite bugetul să preia această investiţie şi atunci ce pot eu să vă spun este că pe tronsonul între str. Braşov şi str. Râul Doamnei ne propunem să terminăm în acest an, fără linie de tramvai. Ea oricum ar fi inutilă. Adică să păstrăm locul pentru linia de tramvai, dar să nu punem efectiv infrastructura de tramvai, astfel încât să poată circula pe patru benzi pe această secţiune. Avem avantajul acolo că nu mai este nevoie de exproprieri. Pentru tronsonul celălalt, până la Centură, e nevoie şi de exproprieri care sunt undeva la 60-70 de milioane de lei şi pentru lucrări mai este nevoie undeva la 120 de milioane de lei, fără tramvai. Dacă e vorba să punem şi tramvaiul, atunci se mai adaugă 120 – 140 de milioane de lei. Pentru aceasta o să încercăm să discutăm cu Compania Naţională de Investiţii, dar nu este o promisiune pentru acest an”, a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, metroul de suprafaţă este proiectul cel mai important propus de către Primărie pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bugetul Capitalei din acest an ar urma să aibă o valoare totală de 5 miliarde de lei.

„Pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, pe investiţii, 35 de milioane de lei – e propunerea din momentul acesta. Pe reţeaua de termoficare, cei 53 de kilometri – 140 de milioane de lei. Pe Prelungirea Ghencea – 10 milioane de lei. Pe alocări către spitale, aşa cum este bugetul în acest moment, 35 de milioane de lei”, a indicat Nicuşor Dan alte sume prevăzute în proiectul de buget pentru 2021.

Citește și:

Leave a Comment