Share
Dacia Sandero devine victima propriului succes

Dacia Sandero devine victima propriului succes

Potențialii clienți ai Dacia Sandero din mai multe state ale lumii sunt puși de dealeri în fața unui detaliu neașteptat: livrarea durează mai bine de trei luni.

Abia intrată în comercializare la nivel european, Dacia Sandero își pune potențialii clienți în fața unei situații neașteptate: întârzierea livrărilor.

Succesul de care se bucură noua Dacia Sandero la nivel european, în special pe piețele din Franța, Spania sau Germania aduce după sine și probleme mai puțin așteptate. Conform presei franceze, de exemplu, cei care comandă acum modelul Sandero sunt informați de dealeri că își vor primi mașina, cel mai probabil, în iunie!

Devenit recent cel mai vândut autoturism din Spania și ocupantul unui loc fruntaș în Franța, modelul Dacia Sandero pare să fi ajuns în postura de obiect greu de procurat. În ianuarie, de exemplu, micul model produs pentru piața europeană în România și Maroc, a urcat până pe locul 2 în Franța, depășind chiar și vehiculul de la care a preluat platforma tehnică, Renault Clio. Podiumul pieței franceze de autoturisme este condus în prima lună a lui 2021 modelul Peugeot 208 (7.915 unități), urmat de Dacia Sandero (7.249 unități) și Renault Clio (6.323 unități).

Dealerii francezi care comercializează Dacia Sandero își freacă mâinile

Faptul că Dacia Sandsero e un succes pe piețele din vestul continentului îi încântă pe reprezentanții dealerilor. Sigur, comisioanele ușor obținute au și ele rostul lor în această chestiune. Conform jurnaliștilor l`Argus un dealer bimarcă, Renault – Dacia, din zona Parisului a declarat că „am avut un obiectiv de vânzări de șase unități în ianuarie. Am semnat deja 26 de comenzi ferme de cumpărare pentru Sandero. Și, în principal, pentru versiunea Stepway”. În același timp, un coleg al acestuia care se ocupă de vânzări pentru marca Renault a ținut să menționeze că „până și clienții care vin pentru un Clio privesc cu interes verișorul său român. Și nu doar din cauza diferenței de preț”.

Citește și:
– TEST Dacia Sandero și Sandero Stepway: Citadina și aventuriera

Alt dealer, aceeași situație. „În ceea ce privește numărul de clienți veniți să vadă mașina a fost o nebunie: unele comenzi au fost triplate, oamenii se grăbeau să cumpere. În perioada «porți deschise», comenzile Dacia erau mult mai mari decât cele pentru Renault Renault”, a explicat pentru l`Argus un alt agent de vânzări Dacia din Franța.

Din nefericire, toate aceste vești bune pentru marca românească deținută de grupul Renault sunt estompate acum de faptul că toți clienții care comandă un model Sandero în februarie, indiferent de versiune, își vor primi mașinile abia în iunie. Dealerii francezi susțin că tot ce au avut pe stoc a fost vândut și se întreabă de ce nu au fost făcute stocuri suficiente în toamna anului trecut.

Peste toate acestea, așa cum a scris și LifeNews.ro, noua criză care a cuprins întreaga industrie auto, cea a semiconductorilor, poate întârzia și mai mult livrările. Asta pentru că uzina Dacia a fost și va mai fi oprită pentru patru zile în luna februarie. Pe lângă ziua de 1 februarie, „activitatea de la Uzina de Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 și 12 februarie, iar La Uzina Mecanică și Șasiuri, parțial, în data de 8 februarie”, declarau pe 4 februarie, pentru LifeNews.ro, oficialii Automobile Dacia.

Citește și:

Leave a Comment