Share
Florin Cîțu: „Nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor”

Florin Cîțu: „Nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor”

Florin Cîțu, ministrul Finanţelor, consideră că nu vom asista la o majorare a taxelor nici în acest an şi nici în anul următor.

Conform unei postări pe Facebook a lui Florin Cîțu „nu este un moment pentru a creşte taxele. Noi credem într-o economie liberală, cu impozite mici, puţine, dar pe care le plăteşte toată lumea. Trebuie să aveţi încredere! Din poziţia de ministru al Finanţelor vă spun că nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor. Avem deja soluţii de finanţare pentru acest an şi sunt pregătite soluţii de finanţare pentru anul viitor pentru a finanţa toate cheltuielile de care avem nevoie în această perioadă dificilă”.

Ministrul a continuat explicând că România, alături de celelalte economii, trece prin momente dificile. „Economia globală trebuie să îşi revină. Trecem printr-o criză de sănătate, care nu s-a terminat şi nu ştim cât va continua. În această perioadă, România trece printr-o campanie electorală şi ştiu că sunteţi bombardaţi zilnic de sute de mesaje care nu au niciun fel de susţinere în realitate. (…) Din poziţia de ministru al Finanţelor Publice sunt aici să vă spun care este situaţia reală a economiei şi v-am spus acest lucru tot timpul. (…) Chiar dacă am fost prinşi cu rezerva de stat pe zero am găsit soluţii, am găsit şi măşti şi dezinfectant pentru a putea ţine oamenii sănătoşi. Am găsit resurse pentru plata şomajului tehnic, pentru a susţine companiile. Am negociat cu sistemul bancar cea mai generoasă măsură de anulare a ratelor. Nu există probleme fără soluţii”, a încheiat Florin Cîțu.

Citește și:

Leave a Comment