Share
Noul Hyundai i30 intră în producția de serie pe 25 mai

Noul Hyundai i30 intră în producția de serie pe 25 mai

Oficialii Hyundai au anunțat că producția noii generații i30 va începe pe 25 mai la uzina cehă din Nošovice. Modelul include pentru prima dată și un sistem de propulsie hibrid.

Noul Hyundai i30 dispune de un design actualizat, tehnologii avansate de conectivitate și o gamă diversificată de motorizări care include și un propulsor mild hybrid de 48 V.

„i30 este cel mai popular autovehicul al gamei Hyundai din Europa. Modelul, proiectat și dezvoltat în regiune, este destinat clienților europeni care sunt în căutarea unui vehicul elegant, sigur și fiabil în segmentul C”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product – Hyundai Motor Europe.

Primul model al gamei Hyundai „i” a fost produs la uzina din Cehia din anul 2008 și, de atyunci, a fost comercializat în peste 1.000.000 de unități doar pe piața europeană.

Noul i30 funcții dispune de variate de conectivitate, alături de un propulsor mild hybrid de 48 V care contribuie la sporirea eficienței. În plus, versiunea wagon va fi disponibilă cu nivelul de echipare N Line.

Grila frontală de mari dimensiuni subliniază agilitatea vehiculului. Noile faruri cu formă alungită, disponibile opțional cu tehnologie MFR LED, precum și luminile de zi cu LED (DRL), în formă angulară, completează designul elegant. Pentru un efect simetric între față și spate, stopurile cu LED au fost proiectate în formă de V. i30 este disponibil acum cu noi jante din aliaj de 16 sau 17 inchi.

Noul instrumentar de bord de 7 inchi si ecranul central de 10,25 inchi asigura o experienta dinamica la volan. Sistemul este compatibil cu Android Auto si Apple Car Play, care vor fi disponibile wireless, incepand din vara anului 2020. De asemenea, i30 va oferi si incarcare wireless.

30 este echipat in premiera cu tehnologia Bluelink, care ofera o gama diversificata de servicii de conectivitate pentru autovehicul, cum ar fi serviciile LIVE Hyundai, precum si functiile de comanda de la distanta, prin intermediul aplicatiei Bluelink pentru smartphone. Clientii care opteaza pentru sistemul de navigatie beneficiaza de abonament gratuit pe o perioada de cinci ani la Bluelink si serviciile LIVE Hyundai.

Hyundai i30 cu sistem mild hybrid de 48 V

La baza gamei se afla noul motor de 1,5 litri, cu injectie dublu port si 110 CP, cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte.

Pe langa transmisia manuala cu sase trepte, disponibila pana acum, motorul T-GDi de 1,0 litri si 120 CP va putea fi cuplat si la o noua transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte. In plus, pentru eficienta consumului, versiunea T-GDi de 1,0 litri si 120 CP este echipata acum cu sistem mild hybrid de 48 V, disponibil optional, cuplat la o transmisie manuala inteligenta (iMT) cu sase trepte.

iMT decupleaza motorul de la transmisie dupa ce conducatorul auto elibereaza pedala de acceleratie si permite autovehiculului sa ruleze liber, pentru eficienta consumului de combustibil. Pentru cei care prefera transmisia automata, varianta cu sistem mild hybrid de 48 V este disponibila si cu transmisie automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte. Motorul diesel de 1,6 litri si 115 CP poate fi cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte sau o transmisie cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

Motorul diesel de 1,6 litri si 136 CP dispune, in echiparea standard, de sistem mild hybrid de 48 V. Acesta poate fi cuplat la transmisia manuala inteligenta cu sase trepte sau cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

Noul propulsor T-GDi de 1,5 litri si 160 CP, echipat standard cu sistem mild hybrid de 48 V, poate fi cuplat la transmisia manuala inteligenta cu sase trepte sau cu dublu ambreiaj si sapte trepte.

Uzina Hyundai din Cehia a demarat producția în noiembrie 2008. Cu peste 3.300 de angajați, ea poate produce circa 1.500 de autovehicule pe zi, sau peste 300.000 pe an. Anul trecut, un i30 N a devenit autovehiculul cu numărul 3.000.000 care a ieșit de pe linia de asamblare. Tot acolo au fost produse până acum 1 milion de unități Hyundai Tucson. Pe lângă i30 și Tucson, la uzina din Cehia este fabricat și modelul Kona Electric.

Citește și:

Hyundai Nošovice

Leave a Comment