Share
Facebook a lansat Messenger Rooms, iar pe WhatsApp vor putea fi organizate „întâlniri” video cu până la 8 participanți

Facebook a lansat Messenger Rooms, iar pe WhatsApp vor putea fi organizate „întâlniri” video cu până la 8 participanți

Oficialii Facebook au anunțat lansarea Messenger Rooms, un serviciu ce permite realizarea de apeluri video de grup. Totodată, WhatsApp va permite în curând organizarea de apeluri video cu până la 8 participanți.

Odată cu creștere exponențială a ședințelor video cu mai mulți participanți, fapt ce a propulsat soft-uri precum Skype, Zoom sau Webex, cei de la Facebook s-au grăbit să includă în oferta celui mai cunoscut canal social-media o opțiune prin care să permită apeluri video de grup.

Astfel, apelurile video Messenger Rooms pot fi create acum prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, indiferent dacă participanţii au sau nu cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a până la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp, precizează compania.

Iniţiatorii unui apel video prin Messenger Rooms îl pot distribui pe Facebook, în „Noutăţi”, „Grupuri” sau „Evenimente”, astfel încât să fie cât mai uşor pentru participanţi să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat şi din Instagram Direct, WhatsApp şi Portal.

Atunci când prietenii sau comunităţile unui utilizator creează apeluri video folosind Facebook Rooms acesta le va putea vedea pe Facebook, iar când o persoană primeşte o invitaţie să se alăture unui apel, poate să facă acest lucru de pe telefon sau computer, fără să fie nevoie să descarce vreo aplicaţie, detaliază compania.

Pe lângă efectele de realitate augmentată (AR) disponibile pe Messenger, precum clasicele urechi de iepure, Facebook va introduce noi efecte care au la bază inteligenţa artificială (AI) pentru a îmbunătăţi experienţa apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil. În plus, compania anunţă şi fundaluri la 360 de grade care îi transpun pe utilizatori în spaţii extraordinare. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să îşi sărbătorească ziua de naştere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

Facebook susține că în dezvoltarea Messenger Rooms, siguranţa şi confidenţialitatea au fost prioritare, astfel încât cei care folosesc noua opţiune să se simtă confortabil atunci când se conectează cu familia, prietenii şi comunitatea din care fac parte. Oficialii Facebook notează că nu vizionează şi nu ascultă apelurile, iar persoana care creează apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil şi dacă acesta este deschis altor participanţi sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe şi poate oricând să scoată participanţi din conversaţie.

Serviciul Messenger Rooms este disponibil începând de săptămâna aceasta în unele ţări, urmând ca în perioada următoare să fie extins şi pentru celelalte.

Apeluri de grup și pe WhatsApp

O inițiativă similară va fi disponibilă și pe WhatsApp. În curând, utilizatorii vor putea să inițieze apeluri de grup – voce şi video – cu până la opt participanţi. La fel ca până acum, apelurile vor fi securizate prin criptare „end-to-end”, aşa că nimeni nu va putea să citească sau să asculte conversatiile private.

Facebook - WhatsApp Rooms

Leave a Comment