Share
Salonul de ceasuri și bijuterii Baselworld 2020, o nouă potențială victimă a coronavirusului

Salonul de ceasuri și bijuterii Baselworld 2020, o nouă potențială victimă a coronavirusului

Organizatorii expoziției de ceasuri și bijuterii de la Basel, una dintre cele mai mari din lume, îi asigură pe expozanți și vizitatori că evenimentul își menține datele de desfășurare și programul, însă doi dintre participanții de frunte au anunțat ieri că nu vor mai participa la marele Salon din Elveția.

„Baselworld 2020 se află în linie dreaptă. Planificăm evenimentul așa cum ne-am dorit. Pe baza informațiilor pe care echipa noastră de monitorizare le-a colectat până în prezent nu avem niciun motiv să ne îndoim de succesul evenimentului. Închirierea standurilor este acum completă și o mulțime de inovații sunt gata să ofere o experiență cu totul nouă la Baselworld. De asemenea, suntem mulțumiți de numărul tot mai mare de expozanți, chiar și în sectorul pietrelor prețioase, unde, de exemplu, înregistrăm o creștere de 50%”, declara ieri dimineață Michel Loris-Melikoff, directorul general al Baselworld 2020.

Cu toate acestea, tot ieri, două mărci importante și-au anunțat retragerea de la ediția din acest an. Citizen și Bulova sunt cele două branduri nipone care au ales să oprească toate demersurile de a participa la Baselworld, alăturându-se astfel unei alte mărci nipone, Casio.

„Regretăm profund decizia prietenilor noștri din Japonia și SUA de a se retrage de la această ediție a Baselworld din cauza coronavirusului. Loiali față de Baselworld de mai bine de 30 de ani (din 1986), brandurile Citizen și Bulova, care aparțin grupului japonez Citizen Watch Group, au luat această decizie dureroasă nu fără regrete și ne-au asigurat de revenirea lor în 2021”, a menționat Michel Loris-Melikoff aseară.

Norio Takeuchi, directorulul Citizen Watch Co. a declarat și el că „Citizen Watch Group susține cu tărie Baselworld în proiectul și transformarea sa. Credem în importanța unui eveniment major care să reunească întreaga industrie a ceasurilor”. Cu toate acestea japonezii au confirmat retragerea de la Show și au explicat că vor încerca să estompeze această absență prin mai multe evenimente locale desfășurate în mai multe țări.

Ediția din 2020 a Baselworld se va desfășura, dacă lucrurile nu o vor lua complet razna, între 30 aprilie și 5 mai.

Leave a Comment