Share
Volkswagen a anunțat prețurile pentru Golf 8 în România

Volkswagen a anunțat prețurile pentru Golf 8 în România

Ajuns la cea de-a opta generație, liderul incontestabil al pieței auto europene, Volkswagen Golf, are, de astăzi, o listă de prețuri și pentru România. Cel mai ieftin model costă 16.095 de euro, fără TVA.

Importatorul Volksswagen în România a naunțat astăzi prețurile pentru noul Golf 8. Pedntru varianta de bază, Life 1.0 – 110 CP, clienții trebuie să achite 16.095 euro, fără TVA.

Sunt disponibile trei linii de echipare: Life (care înlocuiește echiparea Comfortline), Style (care înlocuiește echiparea Highline) și echiparea de top, R-Line. Acestora li se vor adăuga consacratele echipări GTI, GTD, „R”, și GTE.

Echiparea Life, dispune, în serie, de sisteme de asistență ACC predictiv și Parkpilot, conectivitate completă și multimedia prin computerul de bord digital color, monitor tactil multimedia de 8.25 inchi, App Connect, Security & Service și încărcare inductivă telefon, dar și climatronic, volan multifuncțional din piele, lumină ambientală în 10 culori, faruri LED, oglinzi reglabile și încălzile electric, jante aliaj 16” și scaune cu reglaj vertical și lombar.

E interesant de menționat că – la fel ca în cazul majorității mașinilor de pe piață, Volkswagen Golf 8 a crescut în dimensiuni, tehnologie, dar și în… preț. Cu circa 10 ani în urmă, Golf 5 avea un preț de bază pentru varianta Trendline de circa 16.000 de euro cu TVA inclusă.

Volkswagen Golf 8 dispune de cinci variante de motorizare, după cum urmează:

  • trei motoare pe benzină: 1.0 TSI (81 kW/110 CP), 1.5 TSI (96 kW/130 CP), 1.5 TSI (110 kW/150 CP). Variantele prevăzute cu cutia de viteze automată DSG dispun de tehnologia mild hybrid;
  • două motoare diesel: 2.0 TDI (85 kW/115 CP) și 2.0 TDI (110 kW/150 CP).
  • se adaugă variantele sportive GTD, GTI și R, cu puteri de până la 330 CP, precum și o versiune plug-in hybrid – GTE.

Conform producătorului, cele două motoare diesel sunt cu 17% mai economice și emit cu 80% mai puține emisii de oxizi de azot datorită inovației Continental, reprezentată de sistemul cu injecție dublă AdBlue. Și motoarele turbo pe benzină electrificate cu sistemul mildhybrid, alături de optimizarea aerodinamicii, au contribuit la reducerea consumului și emisiilor pentru noul Golf 8.

Noutăți

Noutățile majore apar în interior, acolo unde doar manetele de pe coloana volanului au rămas cele de la modelul anterior, în rest totul este complet schimbat, oferind clienților o experiență digitală completă și standarde ridicate de confort.

Fiecare posesor al noului Golf 8 are opțiunea de a-și configura propriul univers în interiorul autovehiculului cu ajutorul celor zece nuanțe de culoare pentru lumina ambientală (pentru echiparea standard). Posibilitățile de cromatică ambientală devin nelimitate pentru următoarele linii de echipare.

Sistemul multimedia standard Composition Media vine cu un ecran generos de 8,25 inci și conexiune online grație unui eSIM dedicat. Opțional, se pot comanda două sisteme multimedia cu ecran de 10,25 inchi, Discover Media și Discover Pro, ambele prevăzute cu comandă vocală. Discover Pro oferă în plus cel mai evoluat sistem de navigație și conexiune wireless la aplicații.

Blocul de lumini a fost înlocui și el cu unul tactil, cu posibilitatea de a comanda farurile și luminile LED de interior, oferind o experiență inedită de interacțiune cu autovehiculul.

Volkswagen Golf 8
Volkswagen Golf 8

Citește și:

Leave a Comment