Share
Noile motociclete şi mopede omologate începând cu 1 ianuarie 2020 trebuie să îndeplinească normele Euro V

Noile motociclete şi mopede omologate începând cu 1 ianuarie 2020 trebuie să îndeplinească normele Euro V

Asociaţia Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM) a anunțat că noile motociclete şi mopede care vor fi omologate începând cu 1 ianuarie 2020 în scopul comercializării în Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească standardul de depoluare Euro V.

Conform ACEM, motocicletele pentru enduro şi trial, mopedele cu trei roţi concepute pentru scopuri utilitare şi cvadriciclurile uşoare sunt considerate segmente de nişă și au primit o perioadă de tranziţie până la 1 ianuarie 2024 pentru implementarea aceluiași standard.

O altă modificare este introducerea progresivă a unui al doilea nivel de diagnoză cu care motociclul este echipat din construcţie (OBD), care permite identificarea avansată şi semnalizarea defecţiunilor, precum şi defectarea sistemelor de control al emisiilor.

Secretarul general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Motocicluri, Antonio Perlot, a arătat că performanţele de mediu ale motocicletelor cu motorizare Euro V vor deveni similare cu cele ale automobilelor cu motorizare Euro VI.

„Din punct de vedere al ofertei, tehnologia vehiculelor a contribuit la îmbunătăţirea performanţei de mediu a motocicletelor. Membrii ACEM au investit foarte mult în cercetarea şi dezvoltarea produselor, făcând, astfel, posibil ca noile motocicluri sa fie conforme cu standardul Euro V. Pentru aceasta, ele sunt echipate cu tehnologii precum catalizatori cu 3 căi cu control al senzorilor de oxigen, sisteme electronice complexe de gestionare a funcţionării motoarelor, sisteme avansate de injecţie de combustibil şi distribuţie variabilă. Drept urmare, performanţele de mediu ale motocicletelor Euro V vor fi echivalente cu cele ale maşinilor Euro VI. ACEM consideră că aceasta este în concordanţă cu viziunea recentului Acord Verde European de a avea un transport mai puţin poluant, în special în oraşe şi in plus, de a facilita participarea motociclurilor la sistemul de transport multimodal”, a precizat secretarul general al ACEM.

Leave a Comment